2020-ban is lesz Amatőr Kézilabda Torna

A Kecskeméti Női Kézilabda Sportegyesület tavaly először rendezett amatőr kézilabda tornát,amelyre egy kecskeméti csapat mellett több vidéki együttes is jelentkezett. A hagyományteremtő eseményhez 2020-ban szervezőként már a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség is csatlakozik. A Szövetség elnökével, Járdi Ádámmal beszélgettünk.

Ádám, miért döntött úgy a Szövetség, hogy a torna mellé áll?

Tavaly ilyenkor már egy telefon körön túl voltunk a 2019/2020-as megyei amatőr bajnokság megvalósításával kapcsolatban. Így érdeklődve figyeltük a Kecskeméti NKSE eseményét azzal kapcsolatban, hogy milyen létszámot és milyen nemet tud célközönségként megszólítani. Ahogy az első amatőr kupának, úgy a megyei szövetségnek is az volt a célja, hogy olyan szegmensben tudjunk adni sportolási élményt a kézilabdás közösségnek, amire addig nem nagyon volt példa. Amint megismertük a torna létszámát egyből az lebegett a szemünk előtt az amatőr bajnoksággal kapcsolatban, hogy ne gyengítsük a tornát, inkább fűzzük fel köré a női szekciót.

A 2019-2020-as szezonban első alkalommal hirdettetek amatőr bajnokságot. Várható esetleg, hogy a résztvevő csapatok közül is lesz jelentkező az Amatőr Tornára?

A 2019 szeptemberében induló bajnoki szezonban férfi vonalon hat csapattal indult el a megyei amatőr bajnokságunk, de női vonalon sajnos nem jött össze olyan csapat létszám, amivel érdemes lett volna bajnokságot szervezni. A Kecskeméti NKSE rendezvénye így mentőöv lett a hozzánk érdeklődésüket eljuttató női csapatok számára. Bizton állíthatom tehát, hogy lesz a nevezett csapatok között olyan szerveződés is, akik a mi amatőr bajnokságunkra jelentkeztek.

Mi azt tapasztaltuk a tavalyi torna után, hogy több csapat már rögtön a rendezvény után érdeklődött, hogy lesz-e folytatás, szeretnének csatlakozni a jövőben. Te hogyan látod a sportág népszerűségét a megyében?

Mi a megyei szövetségnél egy olyan folyamatot látunk, hogy a szervezett bajnoki formát egyre nehezebb összetartani és növelni azok létszámait. Munkahely és családi elfoglaltságok miatt a legtöbb esetben sajnos az ilyen jellegű sportolási tevékenység az, amiről egy idő után lemondanak. Fel kell ismerni az igényeket és olyan programokat szervezni, amivel meg tudjuk mozgatni a kézilabdát szerető közösséget. Bízom benne, hogy a tavaly elindult kezdeményezésnek nem csak egy, és nem is két állomása lesz, hanem a megyei amatőr kézilabdázás egyik fontos eseményévé fog kinőni az évek alatt ez az esemény. Legyen ez a nap az amatőr kézilabdázás napja Kecskeméten és bízom benne, hogy remek felvezetésül szolgál a Kecskeméti NKSE esti győzelméhez!

A csapatok jelentkezését 2020. március 31-ig várjuk, részletek az eseménnyel kapcsolatban:

https://www.facebook.com/events/183892399542529/

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!