A Kecskeméti NKSE ifi csapata is lejátszotta első bajnoki mérkőzését

A Kecskeméti NKSE ifjúsági csapata is az első osztályban szerepel, a felkészülés és az első, Vác ellen játszott bajnoki mérkőzés tapasztalatait foglalja össze a lányok edzője, Kerékgyártó Zsolt.

A felkészülés az utánpótlás bajnokságok átszervezése miatt elég későn, augusztus 1-jén kezdődött. A csapat gerince adott volt, de elkelt egy kis erősítés. Így került a csapathoz Büki Adrienn, Erki Szabó Marietta, Juhász Dalma, Kárász Nikolett, Szabó Viktória és Tasnádi Petra. Az első és legfontosabb dolog volt egy olyan állóképesség- és erő szint kialakítása, ami a megnövekedett terhelésnek megfelelő. Nos ennek az útnak még az elején tartunk, sajnos hátrányban vagyunk az olyan csapatokkal szemben, akik már régebben játszanak ezen a szinten. A kézilabda ebben a korban már az erőről, gyorsaságról, állóképességről szól, de nem hátrány a nagyobb termet sem. Nos ez utóbbin változtatni nem tudunk, de a másik három mutató jól fejleszthető. A lányoknak az első perctől kezdve erről beszélek. Remélem és úgy is veszem észre, hogy vevők a szavaimra. Legalábbis erre utal, hogy zokszó nélkül végzik a legnehezebb feladatokat is, nincs lemorzsolódás, panaszkodás. Ha sikerül egy olyan erőszakos védekezést és gyors játékot kialakítani, amivel kompenzálni tudjuk méretbeli hátrányunkat, akkor megszerezzük azt a mennyiségű pontot, amely elég lesz az első osztályú tagságunk megőrzéséhez.

Az első bajnoki mérkőzésünket Vácon játszottuk. A lányok rögtön szembesültek azzal, hogy milyen az, amikor magas, erős, gyors jatékosok játszák ezt a játékot. Nagy különbségű vereséget szenvedtünk ugyan, de a tartásunkat egy pillanatra sem vesztettük el. A meccs előtt pontosan ezt kértem, mivel fel voltam készültem egy ilyen meccsre. Sajnos jól gondolkodtam, mivel a váciaknál pályára lépett négy olyan játékos, akik a felnőttel készülnek, sőt a meccs utáni hétvégén pályára is léptek nemzetközi kupameccsen. Ami nagy pozitívum a tartásunk megtartása mellett, hogy az első félidőben volt egy olyan „tízpercünk”, amikor teljesen partiban voltunk a sokkal nagyobb váciakkal. Ezt az időt kell kitolnunk a második ellenfelünk, a Debrecen ellen, hogy aztán néhány hét múlva a hozzánk hasonló kaliberű ellenfeleket már le is tudjuk győzni.

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!