A KNKSE vette el a Hajdúnánás veretlenségét

Vasárnap este az előkelő, dobogós pozícióban állomásozó Hajdúnánás csapatát fogadták a kecskeméti kézilabdás lányok. Rendkívül jól megszervezett játékának köszönhetően 27-23-ra a KNKSE diadalmaskodott.

A mérkőzés elejét kiváló támadójáték jellemezte mindkét oldalon, a hatodik percre már 8 találat szemtanúi lehettek a nézők, 4-4. Minden hajdúnánási gólra rögtön érkezett válasz, így nem tudtak ellépni, sőt, a 12. percben, először a mérkőzésen már a kecskemétiek vezettek Kocsis Ágnes góljával, 7-6. A sérüléséből felépülő Dajka Bettina visszatérése is jót tett a KNKSE gárdájának, jól szervezte a hazai támadásokat és többször is eredményes volt. A félidő felénél megakadt a vendégek gépezete. Előbb emberelőnyben hagytak ki egy hétméterest, majd több kontragólt is kaptak Karacs Jázmin és Kaiser Melitta révén, így 10-8-nál kénytelen volt időt kérni a vendég tréner. A meccs képén nem változtatott a játékmegszakítás, Kocsis harmadik találatával már hárommal ment a csapata, 12-9. Nagyon masszívan védekeztek a hírös városiak, és Pálinkás Viktória bravúrjainak is köszönhetően kecskeméti vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek, 13-11.

Dajka Bettina újabb büntetője nyitotta a második felvonást, míg a Hajdúnánás támadásban ott folyatatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Egymás után hagyták ki a helyzeteket, vagy a másik oldalról nézve Pálinkás Viktória húzta le a rolót, így a 35. minutumban már 16-12-es eredmény állt a táblán. Dajka szemfüles labdaszerzése és gólja után 18-13-nál megint időt kért a hajdúságiak mestere. Negyedórával a vége előtt ötgólos kecskeméti vezetésnél emberelőnybe került a Hajdúnánás, amely során két egységet is lefaragott hátrányából, ezért Varga József kért jó ütemben időt. Ezzel elúszott a Hajdúnánás utolsó esélye, ugyanis a következő percekben Dajka és Pénzes Laura visszaállították az ötgólos különbséget, 23-18. A hazai győzelem a maradék időben már nem forgott veszélyben, a vége 27-23.

Varga József, a KNKSE vezetőedzője: – Két nagyszerű csapat küzdött ma meg egymással. A hét során elég sok problémánk akadt, hiszen betegségek és sérülések akadályozták a munkánkat. Szerencsére azonban a mai napon már nem az orvosi stábnak kellett meghatároznia a keretet. A győzelmünk fő oka az volt, hogy jóval több rendezetlen védelem elleni gólt lőttünk, mint az ellenfelünk. Büszkék vagyunk rá, hogy mi vettük el a Hajdúnánás veretlenségét, és bízok benne, hogy a következő hetekben is ilyen jó teljesítményt fogunk nyújtani.

Molnár András, a Hajdúnánás edzője: – Csalódott vagyok, de nem az eredmény miatt, hanem azért, mert, amit az edzéseken elterveztünk, abból semmit sem vittünk a pályára. A játék négy eleméből nálunk semmi sem működött úgy, ahogyan kellene. Szerettük volna Kecskeméten is megőrizni a veretlenségünket, de ma megérdemelten diadalmaskodtak a hazaiak.

Pálinkás Viktória, a KNKSE kapusa: – Sokat hibáztunk a mérkőzés során, de úgy gondolom, hogy ma mi akartuk sokkal jobban ezt a győzelmet. Nagyon összeszedetten, egy csapatként működtünk a pályán, és megérdemelten nyertünk.

Kecskeméti NKSE – Hajdúnánás SK 27-23 (13-11)
Női kézilabda NBI/B, Keleti-csoport, 9. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 300 néző
Vezette: Garai, Takács
KNKSE: Dajka 7 (4), Pénzes 5, Kaiser 4, Karacs 3, Hárs 3, Kocsis 3, Kemény 2,
Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc
Hétméteresek: 5/4, illetve 2/1

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!