Az NBI/B-ben folytatja a Kecskeméti NKSE női kézilabda csapata

bajnokcsapat

Utolsó mérkőzésén már az NBII Dél-keleti csoportjának győzteseként lépett pályára felnőtt csapatunk, sőt, akkor már az is biztos volt, hogy győzelem esetén magasabb osztályban folytatja a gárda. A 22. záró fordulóban a XVI. kerületi KMSE csapatát 49 – 23 arányban győztük le, így a kecskeméti kézilabdás lányok jegyet váltottak az NBI/B osztályba a következő bajnoki évre.

Csapatunk a 22 lejátszott mérkőzésből 21-et nyert meg, egy vereséget szerzett csupán az idei szezonban, ezzel 42 ponttal nyerte meg a bajnokságot és jutott rájátszás nélkül az NBI/B-be. 788 lőtt gólunkból 227-et Jámbor-Herceg Réka szerzett, aki ezzel a teljesítményével nem csupán a házi gólkirály címet tudhatja magáénak, de a csoport legeredményesebb játékosa is lett.

A jó hangulatú, szurkolóktól hangos utolsó forduló után a Messziben is ünnepléssel zárult az elmúlt vasárnap, csapatunk átvehette a bajnoki aranyérmeket, amelyet Dr. Szeberényi Gyula Tamás és Dr. Salacz László országgyűlési képviselők, Járdi Ádám a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, valamint az MKSZ képviseletében Medvegy Péter adtak át a játékosoknak és a stábnak.

A csapatot jövőre is irányító Dr. Paic Róbert vezetőedző értékelésében megköszönte a lányok egész évben nyújtott kiegyensúlyozott jó teljesítményét és hangsúlyozta a csapat legfőbb erényét, azt, hogy a játékosok minden helyzetben képesek voltak egymást támogatva, igazi csapatként küzdeni. Kiemelte a stáb munkáját és a szurkolók biztatását, majd hozzátette, várakozva tekint a következő, már az NBI/B-ben töltött bajnoki évre.

Az ünnepélyes éremátadást a Kecskeméti NKSE elnökének, Veress Zsuzsannának a gondolatai zárták, aki elmondta, azon túl, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtott a csapat és a stáb is, annak is nagyon örül, hogy olyan közösség épült az Egyesületnél, ami olyan, mint egy család, öröm volt részt venni a csapat edzésein és a mérkőzések is mindig jó hangulatban teltek.

Elmondta, nem könnyű év, ami ránk vár, de már zajlanak a tárgyalások a meglévő játékosokkal és a leendő csapattagokkal, hogy felkészülten vágjunk neki az NBI/B-ben való szereplésnek és stabil helyet szerezzünk a magasabb osztályban.

A lányokra vár még néhány edzés levezetésképpen, majd a záróvacsorával búcsúzunk a bajnoki évtől.

Még egyszer gratulálunk a csapatnak és a stábnak, NBI/B, jövünk!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: Kecskemeti NKSE

Oszd meg ezt a hírt!