Dajka Bettina vezérletével győzött Szegeden a KNKSE

Bár a találkozón voltak kisebb hullámvölgyei a Kecskemétnek, végül megérdemelten nyerte meg a PC Trade Szeged elleni bajnoki mérkőzést. Dajka Bettina 12 gólja megpecsételte a hazaiak sorsát.

Jó iramban kezdődött a találkozó, a Kecskemét játszott magabiztosabban, Karacs és Kaiser góljára azonban hamar válaszolni tudott a hazai alakulat; a Szeged nem engedte ellépni ellenfelét. Csupán két percig érvényesült ezután a hazaiak akarata, mert a Kecskemét villámgyorsan kapcsolt és magához ragadta az előnyt. Dobó Mónika remekelt a kapuban, a Szeged pedig sorra hagyta ki ziccereit, noha rendre helyzetbe tudott kerülni. Egy rövid megingás a védelemben szegedi előnyt jelentett, ám Kerékgyártó Zsolt megbízott edző jó ütemben kért időt és rendezte a sorokat. A félidő utolsó perceiben ugyan már hárommal is vezetett csapatunk, a szünetre csupán egy egységnyi előnyt tudott megtartani. Az első játékrészben hiányoztak az átlövés-gólok, de Dajka Bettina találatai, Karacs Jázmin játéka a balszélen és Dobó remek teljesítménye ellensúlyozta mindezt (14-15).

Pénzes köszönt be kétszer a második felvonás elején, majd Gulyás Vanda vette hátára a csapatot, egyértelműen a hirös városiak játszottak fölényben, a Szeged ráadásul elvesztette első számú beállóját, aki a 36. percben megkapta harmadik kétperces büntetését, egyben a piros lapot is. Négygólos előnybe került a Kecskemét, ám a meccs ezen szakaszában roppant könnyű gólokat kapott, így a Szeged a félidő derekára egyenlíteni tudott. Kerékgyártó edző ugyan próbálta időkéréssel megtörni a rózsaszín mezesek lendületét, mégis a Tisza-partiak kerültek előnybe. Elképesztő játékkal rukkolt elő a KNKSE irányítója, Dajka Bettina, aki a héten épült fel korábbi könyöksérüléséből – ha éppen nem gólt lőtt, akkor büntetőt harcolt ki. Az utolsó öt perc kezdetén még 25-25 állt az eredményjelzőn, de a Kecskemét két perc alatt három gólt termelt és a találkozó végéig már nem engedte ki kezéből a győzelmet, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Varga József vezetőedző értékelte a találkozót: „Igazi rangadó hangulat volt ma Szegeden, a pályán és a nézőtéren egyaránt. Taktikailag sikerült felülmúlnunk ellenfelünket, a jó egyéni teljesítmények mellett ez igazi csapatmunka volt! Nagyon fontos diadalt arattunk, a Szeged jó erőkből álló, nemes ellenfél volt. Köszönjük a minket elkísérő szurkolók biztatását, sokat jelentett!”

PC Trade-Szeged KKSE – Kecskeméti NKSE 31 – 34 (14 – 15)

Kecskeméti gólszerzők: Hárs 2, Gulyás 5, Karacs 5, Kaiser 3, Pénzes 6, Kemény 1, Dajka 12 (3)

Kiállítások: 12 perc illetve 12 perc

Hétméteresek: 3/3 illetve 4/3

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!