Döntetlennel zárta az évet a KNKSE

Vasárnap este a Kispest csapatát fogadták lányaink a Messzi István Sportcsarnokban. Az őszi szezon zárásaként egy parázs mérkőzésen 30-30-as döntetlennel ért véget a találkozó.

A budapestiek a mérkőzést megelőzően egy ponttal előzték meg a hazaiakat a tabellán, így egyenlő erőket felvonultató csapatok küzdelme volt várható.  Ennek megfelelően kezdődött a találkozó, egyik gárda sem tudott hamar elszakadni ellenfelétől.

A kecskemétiek egyik legeredményesebb játékosa, Pénzes Laura ezt a meccset is kiválóan indította, két góljával a 6. minutumban 2-2 volt az állás. 4-4-nél beragadt támadásban a Kispest, ezt kihasználva a Kecskemét először átvette a vezetést, majd hamar három gólra növelte az előnyét, 7-4. Azonban amilyen gyorsan ez kialakult, olyan gyorsan el is tűnt, ugyanis három percre rá a volt kecskeméti közönségkedvenc, Szabó Edina kiegyenlített, 7-7.

A 20. percben újra a hazai gárda vezetett, ekkorra már Karacs Jázmin és Hárs Adél is 3-3 találatot jegyzett, 11-9. Az utolsó pillanatok Pénzes Laura és Szabó Edina remekléséről szóltak. A félidőre előbbi hat, utóbbi öt góljával emelkedett csapata vezérévé. A játékrész végén 16-13 állt az eredményjelzőn.

A második felvonás Kocsis Ágnes sikeres lövésével vette kezdetét. Küzdött a Kispest a felzárkózással, de két egységnél közelebb nem sikerült érniük. Sőt, Hárs Adél egymás után lőtt találataival már öt volt közte, 23-18. Ám ekkor a tavaly szintén Kecskeméten játszó Karalyos Orsolya volt eredményes, gólját még kettő vendég találat követte, így 23-21-nél időt kellett kérnie Varga Józsefnek. A játékmegszakítás ellenére folytatta feltámadását a Pest megyei csapat és egalizált. Dajka Bettina törte meg a hazai gólcsendet a 45. percben, de a Kispest rohama nem szakadt meg, és átvették a vezetést, 25-26. Pálinkás Viktória érkezett a hazai kapuba, aki nagyszerű védéseivel megállította a zsinórban nyolc gólt elérő kispestieket, a túloldalon Dajka egyenlített ki 5 perccel a vége előtt, 29-29. Nagy lehetőséghez jutottak a hazaiak, hiszen emberelőnybe kerültek, de ezt nem sikerült gólelőnyre váltaniuk. Az utolsó percben 30-30-nál támadhattak a győzelemért a kecskemétiek, de kivédekezte a Kispest, így igazságos döntetlen született a KNKSE utolsó 2018-as mérkőzésén.

 

Varga József, a KNKSE trénere a következőket mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón: – Két remekül küzdő csapatot láthattunk ma, a sok hiba ellenére is. Viszont ha azt nézem, hogy a mérkőzés nagyobbik részében mi vezettünk, akkor csalódott vagyok, hogy ez nem ért győzelmet. Tudomásul kell venni, hogy ennyi cserelehetőséggel várható, hogy ez a végeredmény. Az egész őszt figyelve négy olyan pontot vesztettünk, amit hoznunk kellett volna, és ezzel a négy ponttal dobogó közelben lennénk. Remélem, hogy teljes kerettel sikerül elkezdenünk a januári felkészülést. Gratulálok az ellenfelünknek is, mert kihozták a maximumot ebből a találkozóból. 

 

Dobó Mónika, a KNKSE kapusa: – Sajnálom az elvesztett pontot, de szerintem is igazságos döntetlen született. Jól kezdtük a mérkőzést, de a második félidőben elfáradtunk, ami a sok betegséget és sérülést figyelembe véve nem meglepetés.

 

Béki Nagy Bertalan, a Kispest vezetőedzője: – Szerintem most senki sem elégedett, magam sem vagyok az. Három mérkőzés óta mélyen a saját tudásunk és sebességünk alatt kézilabdázunk, valamint remekül asszisztálunk az ellenfelünk vágyaihoz, így nem is csodálkozhatunk, hogy mindössze egy pontot szereztünk az elmúlt fordulók során. Ez méltatlan a befektetett munkánk mennyiségéhez, illetve lehet, hogy ebbe a munkába valahol hiba csúszott. A mai mérkőzés első félideje nyomokban kispesti játékost is tartalmazott, míg a második félidőben 7 percet sikerült úgy játszanunk, olyan tempóban, ahogy mindig kellene. Ez elég volt arra, hogy előnyt szerezzünk, de utána megint jöttek a szokásos hibáink, és a végén örülhettünk az egy pontnak. Összességében igazságosnak tartom a döntetlent.

 

Szabó Edina, a Kispest legjobbja így értékelt: – Az első félidőben nagyon bizonytalanul játszottunk, bátortalanok voltunk támadásban, és egyetértek edzőnkkel, hogy mélyen a saját tudásunk alatt teljesítettünk. Annak viszont örülök, hogy a küzdőszellemünk az nem veszett el, ez most egy pontra volt elegendő. Remélem, hogy a télen sikerül kijavítani minden hibánkat, és egy sikeresebb tavasz vár ránk.

 

Kecskeméti NKSE – Kispest NKK Endo + Service 30 – 30 (16 – 13)

Női kézilabda NB I/B Keleti-csoport

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Kiu, Kiu

KNKSE: Pénzes 8 (4), Kocsis 6, Hárs 5, Dajka 4, Karacs 3, Kaiser 3, Orell 1,

Hétméteresek: 6/4, illetve 7/7

Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!