Dr. Paic Róbert irányítja a felnőtt csapatot a következő szezonban

A Kecskeméti NKSE elnöke, Veress Zsuzsanna néhány nappal ezelőtt már bejelentette, új edző érkezik a felnőtt csapathoz, aki Mátrai Péterrel együtt vezényli majd a csapat munkáját. Az érkező szakember, Dr. Paic Róbert azóta már aláírta a szerződését, néhány napon belül elkezdni a munkát az Egyesületnél.

Robi, nem könnyű időszak után érkezel a csapathoz, sajnos úgy tűnik, a 2021/2022-es szezont már az NBII-ben kezdik a lányok. Te hogyan látod a helyzetünket?

Valóban NB2-ben kezdjük a bajnokságot és biztosan nem lesz könnyű egy sikertelen idényt követően dolgozni. Azonban úgy gondolom, hogy újult erővel és motivációval, valamint sok-sok munkával elérjük a kitűzött céljainkat. Reménykedem, hogy érkezésemmel új impulzust és lendületet tudok adni a csapatnak.

Mesélj kicsit a szakmai múltadról, hol dolgoztál korábban?

Sportolói pályafutásom 27 évig tartott és megfordultam nagyon sok csapatban egészen az NB1-től az NB2-ig. Edzőként 2007-ben kezdtem dolgozni Nagyatádon, a Rinyamenti KC serdülő csapatát vezettem egészen az OSB döntőig. Utána Veszprémben edzettem az akkori MKB serdülő csapatát, ahonnan Pécsre kerültem vissza, ahol a Pécsi Tudományegyetemen kezdtem el dolgozni a kézilabdázásért felelős oktatóként. Azóta is ott dolgozom és vezetem a szakedző képzés szakmai feladatait, valamint az MKSZ-NEK alap- és középfokú edzőképzésében is részt veszek. 2014 óta Kiskunhalason dolgoztam a férfi felnőtt NB2-es csapat vezetőedzőjeként, majd 2018-tól pedig utánpótlás igazgatóként. A sok munka mellett mindig fontosnak tartottam a tanulást, ezért 2016-ban szakedzői képesítést, 2019-ben neveléstudományi doktori fokozatot, 2020-ban pedig az MKSZ-NEK kézilabda mesteredzői képzésén EHF pro licences képesítést is szereztem.

Azt már lehet tudni, hogy nem sokan maradnak a csapatból. Kik a maradók, illetve hogyan épül majd fel az új csapat?

Nemrég megvolt az első találkozásom a lányokkal, jelenleg úgy állunk, hogy biztosan maradnak Jámbor-Herceg Réka, Bab Ágota és Lóczi Fanni, érkeznek Hanusz Boglárka, visszatér Kaiser Melitta. Még 3-4 játékossal folyamatban vannak a tárgyalások, bízom benne, hogy sikerül még egy-két húzóembert igazolni. A lelkes fiatalokkal kiegészülve remélhetőleg egy ütőképes csapatot sikerül összeállítanunk.

Mikor kezdődik a felkészülési időszakot, hogyan áll össze a lányok programja?

A felkészülést hivatalosan augusztus 2-án kezdjük. Előtte két héttel a lányok kapnak egy programot, amelyet egyénileg végeznek majd, hogy a lehető legjobb kondicionális és pszichikai állapotban kezdjék a felkészülést. Az első napokban motorikus és pszichológiai tesztek vannak a terítéken a folyamatos ráhangolódás mellett. Augusztus második hetében egy edzőtábort tervezünk, ahol napi 3 edzéssel próbálunk a lehető legjobban felkészülni. Utána napi egy edzéssel és edzőmérkőzésekkel készülünk a szeptember közepén kezdődő bajnokságra.

Milyen célokkal vágsz neki a bajnoki évnek?

A fő cél igen egyértelmű: meg kell nyerni az NB2-es bajnokságot. Semmilyen más opció nincs, ezen kívül semmi sem elfogadható. Mellette sok részcél szerepel, amelyet Mátrai Péterrel közösen határoztunk meg. Ezek többek között minden játékos fejlesztése és önmagához mért fejlődésének hangsúlyozása, a fiatalok integrálása, csapategység és csapatszellem a lehető legmagasabb szintre való fejlesztése stb.

Sok edzőnek, játékosnak van valami szokása, amely szerinte szerencsét hoz neki. Neked van valami rituáléd?

Úgy gondolom, hogy nekem nincs nagyon semmilyen titkom, babonám. Én az elvégzett munkában hiszek, valamint az egyenes, nyitott kommunikációban. Ez segít, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a játékosokból, mind fizikai, mind pszichikai szinten. Az a véleményem, hogy a motorikus összetevők mellett kiemelten kell foglalkozni a sportolók lelki és kognitív szférájával is, mert csak így tudjuk elérni a céljainkat. Játékosként sok mérkőzés előtti rutinom volt, de az inkább a stresszoldást, a ráhangolódást szolgálta.

Mivel töltöd a szabadidődet, hogyan kapcsolódsz ki? Lesz-e időd nyaralásra a rajt előtt?

Kevés szabadidőm van, de azt igyekszem a legjobban kihasználni. Feleségemmel Dórival és három gyermekemmel Ivánnal, Panna Ivanaval és Mirkoval szoktunk kirándulni, kerékpározni, focizni… A kikapcsolódásomat a házunk körüli munkák elvégzése jelenti. Szeretek olvasni, amikor van időm rá (ez nem a munkámhoz tartozó tudományos cikkek olvasását jelenti), valamint a kézilabda mellett szeretem a kosárlabdát, főleg az NBA-t. Idén talán lesz lehetőség egy rövid horvátországi nyaralásra is…

 

A szurkolók most csalódottak, de reméljük, visszatérnek a csapathoz. Üzensz nekik valamit?

Egy csapat életének szerves része a szurkolói közösség, nélkülük egy csapat, egy egyesület nem lehet teljes. Én bízom benne, hogy a kemény munkánkkal és hozzáállásunkkal sikerül megnyerni őket és amennyiben lehetőség lesz rá minél többen kilátogatnak a mérkőzésekre. Nekünk ez nagyon sokat jelentene. Jöjjenek, támogassanak és segítsenek a céljaink elérésében!

Most pedig lássuk Paic Róbert kedvenceit!

Kedvenc film: Az őslakó

Kedvenc zenekar/énekes: évszak és hangulatfüggő, de nincs állandó kedvenc

Kedvenc színész: Brit Marling

Kedvenc étel: Lasagne

Kedvenc állat: Sas

 

Köszönjük az interjút, üdv a csapatban, sok sikert kívánunk a munkádhoz!

 

 

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!