Egy góllal alulmaradt a KNKSE az Elektromos Sportcsarnokban

Egy góllal alulmaradt a KNKSE az Elektromos Sportcsarnokban

Négygólos hátrányból egyenlített csapatunk a Szent István Egyetem ellen idegenben, ám a mérkőzés végén a fővárosiak örülhettek.

Két kecskeméti góllal indult a találkozó, ám irányítónk Dajka Bettina az ötödik  percben olyan szerencsétlenül esett a hátára, hogy számára befejeződött a mérkőzés. Az incidens megzavarta a lányokat, mert a Szent István 5-0-s rohammal ragadta magához az előnyt. Varga edző a 11. percben időt kért és ez jót tett a kecskeméti lányoknak, lassan megkezdték a felzárkózást, igaz, a kapufa gyakorta kisegítette a fővárosiakat. Egy gólra zárkózott a Kecskemét (8-7), amikor ritmust váltott a “Szenti”, és a játékrész végére négygólos előnyt harcolt ki (13-9).

Elszántan jött ki az öltözőből a KNKSE, faragni ugyan a félidő derekáig nem tudott a hátrányából (21-17), de nem engedte ellépni riválisát. A 45. minutum környékén aztán lendületet vett a KNKSE és percről-percre apasztotta a Szent István előnyét. 5 perccel a találkozó vége előtt egyenlíteni tudtak Varga József tanítványai és nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy – az előzmények fényében – meglepetést okozzon a Kecskemét. 23 másodperccel a lefújás előtt csupán egyetlen találat volt a hazaiak fórja és a Kecskemét támadott, ám a góllövés nem sikerült, így tetemes előnyéből egyetlen gólt megőrizve a Szent István Egyetem csapata otthon tartotta a két bajnoki pontot (24-23).

Varga József vezetőedző: – Az első félidőben a védekezésünk nem állt össze, ráadásul Dajka Betti megsérült, ami még úgy is hátrányt jelentett, hogy a lányok hatalmas szívvel és akarattal próbálták pótolni. A második játékrészben rendeződött a védelmünk és nagyon szépen felzárkóztunk. Támadtunk az egyenlítésért, próbáltuk a 7 a 6 elleni játékot is, de nem sikerült döntetlenre hozni a meccset. Igaz, a végjáték ismeretében a győzelem sem lett volna irreális. Óriásit küzdöttek a lányok, az elszántságukra nem lehetett panasz!

Kecskeméti NKSE – Szent István SE-OTP Bank 24 -23 (13 – 9)

NB1/B, Keleti csoport, 4. forduló

Gólszerzők: Hárs 2, Gulyás 2, Kaiser 2, Kocsis 3, Pénzes 2, Kemény 6 (4), Orell 3, Dajka 1, Tóth L. 2.

Kétperces kiállítások: 10 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3 ill. 5/4

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!