Elszenvedte első tavaszi vereségét a KNKSE

A Hajdúnánás otthonába látogatott ma felnőtt csapatunk. Az első félidőben már hét góllal is vezetett a KNKSE, azonban a második felvonásban megfordította az eredményt a hazai alakulat, és egy góllal felülmúlta ellenfelét (27-26).

A hírös városiak a 9. veretlenül megvívott csatájukra készültek a tavaszi szezonban, de a hajdúságban nagyon nehéz nyerni, ezt Varga József, a KNKSE mestere is megemlítette a meccs előtti nyilatkozatában.

Az első félidő azonban nem arról tanúskodott, hogy nagyon meg kell szenvednie a kecskemétieknek a győzelemért. A Hajdúnánás játékosai bent ragadtak az öltözőben, és ezt a vendégek kihasználták. Hamar nagyarányú gólkülönbségre tettek szert, a szünetre 9-16-os eredménnyel vonulhattak a felek.

Látva az összecsapás első felében nyújtott rossz hazai teljesítményt és leolvadást, valamint tudva azt, hogy a Kecskemét tavasszal még nem kapott ki, senki sem gondolta volna, hogy a második játékrészben még izgulniuk kell a hírös városi szurkolóknak.

Mindezek ellenére a második felvonásban teljesen megfordult a játék képe, a Hajdúnánás magára talált mind védekezésben, mind támadásban. A Kecskemét Varga József időkérései után sem talált magára, a hazaiak vérszemet kaptak, és megfordították a találkozót. A végjátékban semmi sem jött össze a Bács-Kiskun megyeieknek, és nyolc góllal megnyerve a második játékrészt, 27-26-ra győzött a Hajdúnánás.

Vereségével nem tudta folytatni nagyszerű szériáját a KNKSE, és először talált legyőzőre a téli szünetet követően. A tabellán viszont nem csúszott le a dobogós pozícióból, ugyanis a mögötte álló Nyíradony sem tudta begyűjteni a két pontot.

Varga József (KNKSE): – Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben mi játszottunk jobban és higgadtabban, a másodikban az ellenfél használta ki a hibáinkat. A szünetet követően az átlövő teljesítményünk hiánya megengedte a Hajdúnánásnak, hogy zárt védekezést alkalmazzanak, és ezt nem tudtuk feltörni. Minden sorozat véget ér egyszer, a mi veretlenségünk most szakadt meg, de dolgozunk tovább, és megpróbálunk mindent kihozni a hátralévő két mérkőzésünkből.

Hajdúnánás SK – Kecskeméti NKSE 27 – 26 (9 – 16)

Női kézilabda NB I. B/keleti-csoport, 20. forduló

Hajdúnánás, Somorjai László Sportcsarnok

Vezette: Kónya, Héjja

 

KNKSE: Pénzes 9 (3), Kaiser 5, Németh 4, Kocsis 4, Karacs 3, Hárs 1.

Kiállítások: 4, illetve 10 perc

Hétméteresek: 6/5, illetve 3/3

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!