Fiatal átlövő a felnőtt csapatban – Pap Mercédesz

Fiatal átlövőt igazolt a GBB Zrt. Kecskeméti NKSE Pap Mercédesz személyében. Merci családjában bár senki nem sportol, ő már nagyon fiatalon beleszeretett a kézilabdába. Győri születésű révén egyértelmű volt, hogy ott kezd kézilabdázni. Ambiciózusan és várakozással telve vár neki a közelgő bajnoki évnek, ismerjétek meg új játékosunkat

Mercedesz, Csurgóról érkeztél, mesélj kicsit az eddigi pályafutásodról!

Már nagyon kicsiként megízleltem ezt a sportágat, 5 évesen kezdtem először szivacskézilabdázni Győrben az akkori edzőm Basák Zoltán volt elég sokáig az ő keze alatt nevelkedtem. 12 éves voltam mikor Hornyák Lajos lett az edzőm az azt követő évben 2 évig volt Vura József ekkor nyertük meg az Erima bajnokságot, ami azt hiszem egy utat nyitott felém, hogy még jobban érdekeljen ez a sportág. 15 évesen kölcsönbe adtak Mosonmagyaróvárra Bognár Róbert és Tóth Lászlóné lett az edzőm és azt hiszem itt fejlődtem a legtöbbet mivel több bajnokságban is játszhattam és nagyon sok bizalmat, törődést és türelmet kaptam tőlük mindemelett nagyon kemény edzéseink voltak, ami fontos volt számomra, hogy előre vigyen. Következő évben az edzőim maradtak viszont visszatértünk az ETO-ba akkoriban lettünk 3-ak az Nb1 Junior bajnokságban azt mondhatom, hogy ez a nyerési vágy vitt minket a döntőbe a következő évben. 18 évesen Róth Kálmán lett az edzőm Teca néni viszont maradt. Nagyon sok mindent köszönhetek nekik és erre az évre is vagyok a legbüszkébb szebben nem is tudhattuk volna “lezárni” ezt a korszakot és elbúcsúzni a megszokott társaságtól, megnyertük az Nb1 Ifit.19 évesen kerültem először el otthonról akkor mentem a Haladásba ott több edzőm is volt abban az 1 évben, Berendi Antal, Mátés István, Huszti Ambrus. Tavaly pedig Csurgóra mentem ahol Mato Matijevic volt az edzőm.

Miért döntöttél úgy, hogy Kecskeméten folytatod?

Nagyon vágytam már arra, hogy kipróbáljam magam Keleten is, egy új környezetben, új kihívásokkal. Úgy gondolom itt megfelelőek a körülmények és a környezet ahhoz, hogy fejlődni tudjak. Szimpatikus a vezetőség valamint a csapat remélem hamar meg is találjuk a közös hangot és a város is nagyon tetszik hasonló mint Győr eléggé sportos.

Mivel töltöd a felkészülésig hátralévő időt, hogyan kapcsolódsz ki?

Azt kell hogy mondjam idén várom a legjobban a felkészülést szerintem még ennyi időt nem töltöttem kézilabda nélkül. A hátralévő időmet edzéssel a családdal, barátokkal, valamint a kis kutyáimmal töltöm. Kikapcsolódni mostanában festéssel szoktam, ha jó idő van grillezéssel, kertészkedéssel, valamint napozás közben olvasással.

Hogyan vágsz neki a 2020/21-es bajnokságnak? Mit vársz magadtól?

Nagyobb hajtással, túl sok volt a pihenő. Szeretném, ha minél jobb helyen lennénk a tabellán, de nyilván most több munka is kell hozzá a megszokottnál. Magamtól 110%-ot és hogy minél jobban tudjam segíteni a csapatot és jobb formában tudjak visszajönni, mint a szünet előtt.

Mit üzensz a kecskeméti szurkolóknak?

A szurkolóknak azt üzenem, hogy legyenek velünk türelmesek sok volt a szünet és össze kell még kovácsolódnunk. Remélem, hogy nagyon sokan fogják a mi meccseinket látogatni, szurkolni és minél hamarabb együtt örülni a győztes meccseknek. És persze Hajrá Kecskemét!

adatok és kedvencek:

Pap Mercédesz

Születési idő: 1999.08.24
Születési hely: Győr
Poszt: átlövő

Mezszám: 24
Testmagasság: 177cm
Testsúly: 67 kg
Eddigi klubjai: Győri Audi ETO kc, Haladás VSE, CSNKC
Legjobb eredményei: Nb1 junior 3.hely, Nb1 Ifi 1.hely,
Kedvenc film: Szerelmünk lapjai
Kedvenc zenekar /énekes: Dennis Lloyd
Kedvenc színész: Ryan Reynolds
Hobby: olvasás, sorozatnézés
Kedvenc étel: Olasz ételek
Kedvenc állat: kutya

Merci, sok sikert kívánunk, üdvözlünk a csapatban! Hajrá GBB Zrt. Kecskeméti NKSE!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!