Hajszálon múlt a kecskeméti csoda

A Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE a 21. fordulóban a Siófok KTC KFT csapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A K&H Női Kézilabda Liga 2017/18-as szezonja hamarosan a végéhez ér és a kecskeméti lányoknak pontokat kell szereznie, ha továbbra is az első osztályban szeretne szerepelni.

Ezt tudták a KNKSE-s lányok is, így éreztük mi is, rendkívül küzdős, harcolós mérkőzés lesz, annak ellenére is, hogy idegenben az ősszel átrohant rajtunk a Siófok és 21 gólos győzelmet aratott.

Varga Nikolett, Deáki Dóra és Juliana Borges Lima lőtte első három gólunkat, remekül kezdtünk, a 8. percre remek védekezés mellett 3-1-re vezettünk. Kissé meg is leptük ellenfelünket, akik látták, itthon akarjuk tartani a két pontot.

A 15. percre tudta megfordítani az állást a Siófok, ekkor 6-5-re vezetett. A 20. percre ismét egy góllal vezetett az ellenfelünk (6-7), mindkét oldalon agresszív védekezés és remek kapusteljesítmény volt észrevehető, hazai oldalon Jovana Risovic védett fontosakat.

A 27. percre tudott kissé meglépni a vendég csapat, ekkor 8-12-re vezettek, a félidőig pedig egy hazai és egy siófoki találat született, így négy gólos előnnyel léphetett pályára a Balaton-parti egyesület.

A második játékrész elején megmutatkozott, óriás szívvel és küzdéssel vissza lehet hozni a mérkőzést és e szerint tettek a kecskemétiek. Rögtön Tóth Lilla és Orell Bettina talált be, majd egy hatalmas Deáki Dóra bombával visszajöttünk 1 gólra.

21875544_1496727653716244_103631549_o

A 38. percig felváltva estek a gólok (14-16), először Szabó Edina talált be, majd Orell Bettina második félidőben szerzett harmadik góljával egyenlítettünk. Ekkor ismét egy vendég  gól következett, majd ismét hazai találat érkezett, így a 41. percben szintén egál volt az állás.

A Siófok ezen után kétszer talált be, de ekkor jött Deáki Dóra ismét két találattal, ismét döntetlen (19-19) a 48. percben. Az 50. percben 20-21 állt az eredményjelzőn, majd Szabó Edina és Juliana Borges Lima találatával először a második félidőben átvettük a vezetést az 55. percben (22-21).

A mérkőzés utolsó szakaszában 2 gólos előnyre tettünk szerit, az 58. percben két Szabó Edina hétméteressel vezettünk két góllal (24-22), de jött a gyors válasz nüansznyi hibák után, kevesebb mint egy perc múlva ismét egál volt az eredmény. A mérkőzés végjátékában jobban játszott a siófoki alakulat, így a végére két gólos előnynek örülhettek.

A mérkőzés konzekvenciáját levonva, így kell tovább küzdenünk, hogy elérjük a hőn áhított bennmaradást, hiszen a bajnokságnak még nincs vége.

Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE – Siófok KTC KFT 24-26 (9-13)

2018.04.21. Szombat 17:00, Messzi István Sportcsarnok, 700 néző

Játékvezetők: Marton Zsófia, Szabó Eszter

KNKSE: Jovana Risovic (k) – Szabó Edina 7, Orell Bettina 4, Deáki Dóra 4, Juliana Borges Lima 3, Fauszt Éva 2, Tóth Lilla 2, Varga Nikolett 1, Gulyás Vanda 1, Gulya Krisztina, Aron Andrea, Albert Helga, Horváth Dóra, Siska Pálma, Kucerova Yuliia, Kovács Krisztina.

Marosán György vezetőedző és Orell Bettina értékelt a hazai oldalról, vendég oldalról pedig Lars Meerson Rasmussen a vendégek trénere, valamint Szemerey Zsófi a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, melyet facebook oldalunkon tekinthettek meg.

Köszönjünk a szurkolást és a biztatást a kilátogatóknak!

Következő mérkőzésünkön 2018.04.25-én lépünk pályára Győrött, következő hazai mérkőzésünket pedig 2018.04.29-én játsszuk vasárnap a Messzi István Sportcsarnokban az ÉRD ellenében.

Tartsatok velünk, szurkoljunk együtt a KNKSE-s lányoknak!

Hajrá Kecskemét!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!