Ifjúsági csapatunk továbbra is az első osztályban játszik

Az első osztályban szereplő ifjúsági csapat 7 ponttal a 11. helyen zárta a bajnokságot, a következő szezonban is a legmagasabb osztályban folytatják.

A lányok vezetőedzője, Kerékgyártó Zsolt hétről-hétre értékelte csapata teljesítényét, a bajnoki év végén arról faggattuk, hogyan vág neki az új évnek.

 

Zsolt, a bajnoki év elején minimális célként az első osztályban maradást tűztétek ki az Egyesület vezetőivel. Ez sikerült, milyen érzéseid vannak a bajnokság végén?

Felemás érzéseim vannak. Úgy érzem, valamint szakmai visszajelzések alapján hallom is, hogy a csapat szépen fejlődött az év során. Persze voltak kisebb megtorpanásaink, ami egy utánpótlás csapatnál természetes, de gyakorlatilag egyre többet mutattak meg a lányok a kézilabdázás tudományából. A 11. hely lehetne legalább eggyel jobb, a három hazai döntetlen sajnos helyezésbe került.

Amikor elkezdtem a munkát többen úgy tájékoztattak, hogy a kezdeti nagy lelkesedés hamar le fog hűlni. Szerencsére nem így lett. Az induláskor tapasztalt 22 fő csökkent ugyan, de kialakult egy 15-16 fős csapat, ami a bajokság során csak sérülések és betegségek miatt volt néha kevesebb. Úgy gondolom egy utánpótlás csapatnál ez is sikerként könyvelhető el.

Hogyan alakul a csapat összetétele a következő szezonban? Érkezik erősítés?

A bajnokságot végigjátszotta Varga Benita és Szűrszabó Erika. Nem sokkal a vége előtt a tanulmányai miatt leállt Boda Bea. Sokat segített a felnőtt keretből Tóth Lilla. Ha létszám gondjaink voltak, számítani tudtam Péter Enikőre és Talmácsi Letíciára. Nekik köszönöm, hogy eddig az ifjúsági csapat rendelkezésére álltak és további sikereket kívánok nekik felnőtt pályafutásukhoz.

Nos ennyi játékost pótolni nem egyszerű, de szerencsére nem is kell. A megmaradó állomány összetétele mind játékban, mind korban olyan, hogy 3-4 játékossal kiegészülve meg fogjuk tudni oldani a jövő évi feladatokat. Jelenleg 3 olyan játékossal állunk kapcsolatban, akik feltétlen erősítést jelentenének, hiszen a felnőtt keretben is számításba kerülnek. Mellettük bizonyára lesz olyan, aki Kecskeméten folytatja tanulmányait és szeretne majd nálunk kézilabdázni.

007Az első Kecskeméten töltött év tapasztalatainak fényében tervezel-e valamilyen változást akár a szakmai munkában, akár az edzői munkád más aspektusait tekintve?

Annyi változást tervezek, hogy nem szeretnék olyan napot, amikor délután nincs edzésünk. Sajnos a reggeli edzésekre csak néhány játékos tudott járni, így ott is ki kell találnunk valami mást.

Az egyesület vezetése leadta a szándéknyilatkozatát a Szövetség felé egy második csapat indítása irányában.  Ez a csapat a fiatal felnőtt és ifjúsági játékosokra épülne, így ennek a vezetése is az én hatásköröm lenne. Remélem sikerül a terv, mert nagyon sokat jelentene a játékosoknak a több játéklehetőség, illetve az ifiknek ez egy nagyon jó lehetőség a felnőtt játékossá válás rögös útját kicsit simábbá tenni.

 

Hogyan áll össze a felkészülési időszak programja? Jut időd a pihenésre addig?

A felkészülés július 23-án indul. Rögtön felmérésekkel fogunk kezdeni, hogy lássam, hogy a nyári szünetre kiadott programot ki mennyire hajtotta végre, illetve vette komolyan. Annyit mondanék még erről, hogy akit rajtakapok a lustaságon, annak sokkal nehezebb dolga lesz az amúgy is kemény felkészülési időszak alatt.

Terveink között szerepel egy néhány napos edzőtábor, elvonulva a világtól és szeretnénk részt venni a nagyon rangos augusztusi nemzetközi Cell-Kupán.

Ezenkívül itthon próbálunk olyan feltételeket teremteni, hogy sikeresen szerepeljünk az új szezonban.

A magam részéről már vannak lekötött programjaim a nyárra. Lesz kis utazás, lesznek koncertek, de legfőképp valamilyen vízparton szeretnék üldögélni a horgászbotjaimat nézegetve. A horgászprogram még nem alakult ki véglegesen, de már szépen körvonalazódik.

Azért a kézilabdától sem szakadok el teljesen, hiszen figyelemmel kísérem a női junior világbajnokság eseményeit, sőt a 2.héten, jelen állás szerint, a debreceni helyszínen szurkolok a lányoknak.

026A felnőtt csapat új vezetőedzője Varga József. Volt már alkalmatok beszélni, akár az ifi játékosok beépítését tekintve?

Varga Józseffel sok-sok évre datálódik a személyes ismeretségünk. Amikor megtudtam, hogy ő jön Kecskemétre azonnal felhívtam. Azóta is szinte napi kapcsolatban vagyunk, nemcsak játékosokról beszélgetünk, hanem szakmai elképzeléseket is egyeztetünk. Biztos vagyok benne, hogy a kecskeméti női kézilabda sokat fog profitálni kettőnk jó kapcsolatából. Ez nem azt jelenti, hogy én adok neki tanácsokat, éppen ellenkezőleg, Józsi tud nekem segíteni olyan meglátásokkal, amelyek a hatalmas tudása és tapasztalata révén neki evidencia, nekem viszont kiváló tanulási lehetőség a távlati céljaim megvalósítása felé vezető úton.

 

Köszönöm az interjút, jó pihenést, a következő szezonra pedig sikeres munkát kívánok!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!