Igazságos döntetlen a parázs rangadón

A tabella második helyén állomásozó Szent István SE-OTP Bank csapatát fogadta felnőtt csapatunk a Messzi István Sportcsarnokban. Az összecsapás rangadóhoz méltó küzdést, és 22-22-es döntetlent hozott.

Október közepén már megmérkőzött egymással a két együttes, akkor a vendég Kecskemét mindössze egy góllal maradt alul. A szombati találkozót a budapestiek – csupán rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően – a második helyről várták, míg a KNKSE a hatodik pozíciót foglalta el, 5 ponttal lemaradva ellenfelétől.

A Szent István kezdte a meccset, méghozzá egy szerencsés góllal, ami a kapus, Dobó Mónika lábai alatt csorgott a gólvonalon túlra. Első négy támadása során kapura lövésig sem tudtak jutni a hazaiak, ráadásul emberhátrányba is kerültek, aminek köszönhetően a 4. percben már 0-4 állt az eredményjelzőn. Varga Józsefnek, a kecskemétiek vezetőedzőjének időt kellett kérnie, majd a gólképtelenséget Pénzes Laura törte meg. Scheffer Zsanett, a budapestiek irányítója már a negyedik találatát jegyezte a 10. percben, 2-7. A kecskeméti alakulat ekkor új erőre kapott, Kaiser Melitta kétszer is betalált, és Kocsis Ágnes gólja után 5-7-nél a fővárosi tréner, Györfi János kért időt. A vendég leolvadás azonban folytatódott, Pénzes és Orell Bettina góljaival előbb egalizált a KNKSE, majd Kocsis lövése után már csapatunknál volt az előny, 8-7. A 20. percben szakította meg a hazaiak 6-0-ás rohanását a Szent István, majd a góllövőlistát vezető jobbátlövő, Schneider Éva találatával egyenlítettek a budapestiek, 10-10. A félidő utolsó perceiben tartották a döntetlent a csapatok, 13-13-mas állással vonultak pihenőre.

A második felvonás a kecskeméti hálóőr, Pálinkás Viktória nagy védéseivel indult. A játékrész 5. percéig kellett várni az első gólra, amikor Pénzes vette be a kaput, 14-13. Schneider Éva egyenlített, majd véleményes bírói ítéletek kíséretében vette át a vezetést a Szent István, de az ellentámadásból Pénzes szerzett bravúros gólt, 15-15. A 40. percben Varga József kapott kétperces kiállítást reklamálásért, melyet Orell Bettinának kellett leülnie, a vendégek ezt kihasználva két góllal elléptek, 15-17. Azok után, hogy visszatért, újra kiállították Orellt, de ezúttal a saját szabálytalanságáért, és a félidő felénél 3 egységnyi volt az alföldiek hátránya. Kaiser és Dajka góljaival zárkózott a Kecskemét, és 19-20-nál a fővárosi edző kért időt, majd Scheffer Zsanett megszerezte hetedik gólját. Kétgólos hátrányban Pálinkás Viktória védett hétméterest, a túloldalon Pénzes és Dajka voltak eredményesek, így 3 perccel a vége előtt még semmi sem dőlt el, 21-21. A Szent István az utolsó előtti percben betalált, ám Kocsis Ágnes egyenlített, 22-22, így igazságosnak mondható pontosztozkodással zárult a rangadó.

Ezzel a döntetlennel még mindig veretlen tavasszal a KNKSE, míg az egy ponttal a fővárosiak ideiglenesen felugrottak a tabella első helyére.

A KNKSE vezetőedzője, Varga József a mérkőzés után így értékelt: – A találkozó elejét nagyon elrontottuk, az első 10 percben nem úgy zajlott a játék, ahogyan azt szerettük volna. Ezt követően viszont szépen visszajöttünk a meccsbe. A támadójátékunk hatékonyságával voltak gondjaink, ezt mutatja, hogy a jobb szélről ártalmatlanok voltunk. Másik probléma, hogy több vezéregyéniségünk, akik általában húzzák a csapat szekerét, nem tudott olyan jó teljesítménnyel előrukkolni a mai napon. Ez egy ilyen rangadón sajnos nem tudott győzelmet eredményezni számunkra. 

Kecskeméti NKSE – Szent István SE-OTP Bank 22-22 (13-13)

Női Kézilabda NB I/B. Keleti-csoport, 15. forduló

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Héjjas, Kránitz

 

KNKSE: Pénzes 7 (3), Dajka 4 (2), Kaiser 3, Kocsis 3, Karacs 2, Gulyás 2, Orell 1,

Kiállítások: 8, illetve 8 perc

Hétméteresek: 5/5, illetve 2/0

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!