Így halad a felnőtt csapat felkészülése – Varga Józsefet kérdeztük

A Kecskeméti NKSE felnőtt csapata túl van a felkészülési időszak első hetén. Délelőttönként futó-és edzőtermi edzések váltották egymást, délutánonként pedig labdás edzéseket tartott Varga József. A jövő heti edzőtábori hét előtt tapasztalatairól kérdeztük a vezetőedzőt.

 

Mik az első benyomásaid, milyen hangulatban telt az első hét?

Remek, munkára váró és -hajlandó játékosokkal tudok együtt dolgozni, ami egy edzőt mindig inspirál. Az önmagunk elé kitűzött célok remélem kellő mentális erőt adnak mindenkinek a tervezett edzésmunka megvalósításához, legyen ez játékos és edzőpáros egyaránt! A kondicionális és technikai képességek szintje természetesen eltérő, de azon vagyunk, hogy mindenki elérje a céljaink eléréséhez feltétlenül szükséges színvonalat.

 

Hogyan tovább?

Az első hét öt edzése elsősorban az ismerkedésről és a felmérésekről, valamint az edzésterhelés fokozatos emeléséről szólt. A jelenlegi második hét kilenc edzésén már komolyabb terhelést kapnak a csapat tagjai kondicionális és technikai szinten egyaránt, ami magasabb fizikai és szellemi terhelést is magában foglal. Úgy érzem, hogy minden játékos „vevő” egy magasabb és remélem jövőbeni eredményeket, sikereket előidéző edzésmunkára.

 

Lehet már tudni a csapatkapitány személyét?

Egy 70%-ban kicserélődő keretnél több idő kell, hogy a játékosok megismerjék egymást. Ez pedig feltétlenül szükséges a kohézió kialakulásához, valamint annak felismeréséhez, hogy ki/kik azok, akik megfelelően tudják a csapat estleges gondjait, problémáit képviselni a klub vezetése és edzői irányába.

 

Jövő héten Békéscsabán edzőtáborozik a csapat. Az edzéseken kívül terveztek valamilyen más programot?

A csütörtök délután szabad lesz. A csapat közös főzést tervez, ebből következően remélem finom lesz az étel, mert különben este éhen maradunk!

 

További jó munkát kívánunk a csapatnak és a szakmai stábnak is!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!