Kezdődik csapatunk számára a „mini bajnokság” – interjú Marosán Györggyel

A Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE vezetőedzője, Marosán György hétről-hétre értékeli csapata szereplését és a beharangozókban is hírt adunk a csapat felkészüléséről, céljairól. Most lássunk néhány „kulisszatitkot”, amelyekről kevesebb szó esik.

 

A Hufbau – Akker KNKSE számára korábban megfogalmazott cél az első osztályban való bentmaradás volt, ez a cél nem változott. A csapat még nem volt kieső helyen, Te hogyan látod az eddigi mérkőzéseken nyújtott teljesítményt és az elkövetkezendő meccseket?

Marosán György: Mindenképpen pozitív érzésekkel tekinthetünk vissza a bajnokság eddigi szakaszára, illetve ezzel együtt a tabella jelenlegi állására. Feljutó csapatként nagy dolognak tartom, hogy még egy pillanatig sem álltunk kieső helyen. 2-3 mérkőzésen közel álltunk a meglepetéshez, de talán rutintalanságunknak is köszönhetően nem sikerült eltüntetnünk a tudáskülönbséget.

Nagyon fontos, hogy egy pillanatra se felejtsük el céljainkat és azt tartsuk szem előtt, ne pedig álomvilágban éljünk. Nagyon szeretném én is ha egyszer eljutnánk odáig, hogy a Kisvárda vagy a Debrecen legyőzése elvárás legyen a csapattal szemben, de ez az idei évben messze van a realitásoktól. Én egy mini tabellában gondolkodom, amelynek résztvevője a Békéscsaba, Vasas, MTK rajtunk kívül, ezt jelenleg mi vezetjük a megszerzett 5 pontunkkal, szemben a Vasas 3, a Békéscsaba 2 és az MTK 2 pontjával.

Természetesen nagyon fontos az előttünk álló 3 mérkőzés, ahol úgy gondolom 4 pont megszerzésével megtarthatnánk előnyös pozíciónkat, de ahogy a szezon előtt is mondtam az utolsó fordulóig kiélezett küzdelem várható.

 

Az Egyesület elnöke, Orell Zsolt többször elmondta már, bízik a munkádban, beszéltetek már a jövőről?

Az mindig jól esik az embernek, ha bíznak benne az élet bármely területéről is beszélünk, azonban én úgy gondolom, hogy feltétel nélküli bizalmat csak a szüleimtől várhatok el, más esetében az eredményeimnek és a cselekedeteimnek szóló bizalomra számítok. Örülök, hogy sikerült kölcsönösen bizalmat szavaznunk egymásnak Orell Zsolt elnök Úrral, amely együttműködés eredménye eddig vitathatatlan, tavaly bajnokok lettünk, idén pedig ahogy fent is említettem a céloknak megfelelően szerepelünk. Természetesen beszéltünk. Megállapodtunk abban, hogy a jövő évben is én irányítom a csapatot, és együtt dolgozunk a kecskeméti kézilabda további erősödéséért.

 

A szurkolók közül többen is érdeklődtek a sérültekről, illetve arról, hogy miért nem lép pályára Lima. Mit lehet róluk tudni?

Sajnos nem abban az ütemben haladt Lima beépítése ahogyan terveztük, mert sok ideig sérült volt és betegséggel küzdött. Azon vagyunk, hogy minél hamarabb a csapat hasznára legyen, azonban azt is tudni kell, hogy most nem a kísérletezés időszaka következik. A teljesítőképes tudásra van szükség a következő hetekben. Ami nagyon jó hír, hogy Albert Helga csapatunk legjobb védője most már teljesen egészséges, így ő bevethető lesz. Németh Kitti sajnos az egész idényt kénytelen kihagyni. Az utolsó mérkőzésünkön Yulia Kucerova komoly fájdalmakkal játszott, most ő nincs velünk, mert a szlovák válogatottnál van, bízom benne, hogy egészségesen tér majd vissza.

 

Nemrégiben alakult egy szurkolói csoport azok számára, akik kicsit aktívabban biztatnák a csapatot, közösen utaznának az idegenbeli meccsekre. Te hogyan látod, a kecskeméti közönség szereti a női kézilabdát, elégedett vagy a nézőszámmal?

Mindig hangoztattam, hogy mennyire fontosak nekünk a nézők és a kecskeméti emberek, de számomra a legfontosabbak a szurkolók, az a keménymag, aki az első kecskeméti mérkőzésem óta velem harcolt, velem örült és velem szomorkodott. És idén velem együtt pontosan látják az idei erőviszonyokat és azt, hogy ennek a csapatnak a bentmaradás a célja és ezzel közösen írhatnánk tovább a kecskeméti női kézilabda történelmét. Bízom benne, hogy a facebookon létrejött nézői csoport is egyre hangosabban fog a lányok mögé állni és szurkolásukkal a fontos mérkőzéseken győzelemhez segítik a csapatot.

 

Nemsokára itt a Húsvét, Te hogy ünnepelsz ilyenkor?

A Húsvét a 28-ai békéscsabai vendégszereplésünk után van, tehát azokat a napjaimat még nem terveztem meg, most csak az a mérkőzés érdekel.

 

Mostanában ünnepelted a születésnapodat. Kívántál valamit, amit elárulhatsz a szurkolóknak?

Valószínűleg a kívánságom megegyezik valamennyi szurkolónk óhajával: jövőre is NBI-es kézilabda csapata legyen Kecskemétnek!

Így legyen, hajrá Hufbau – Akker Kecskeméti NKSE!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!