„Kihívás és remek lehetőség hogy itt lehetek” – bemutatjuk Nyakó Rozit

Folytatjuk az új játékosokat bemutató sorozatunkat, ezúttal az átlövő posztra érkezett Nyakó Rozáliát ismerhetitek meg. Rozi nem unatkozott az elmúlt időszakban, mert bár meccsek nem voltak, lekötötte idejét a tanulás, Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen Rekreáció szervező szakon államvizsgázott nemrégiben. A vele készült interjúban elmondta, hogyan teltek a napjai a „karantén” ideje alatt, de arról is beszélt hol játszott korábban és hogyan került a hírös városba.

Rozi, a Füzesabonyból érkeztél hozzánk. Hol játszottál korábban, hogyan alakult a pályafutásod?

Túrkevén kezdtem a kézilabdát kisiskolás koromban és ott is maradtam érettségiig. Akkoriban még leginkább atlétikával foglalkoztam, illetve terveztem az elkövetkezendő éveket. Mindkét sportot űztem egészen sokáig. A gimnázium elvégzése után kerültem az Orosházi NKC csapatához, majd egy rövid időre a Szegedi KSZSE csapatához.

Ezután leginkább a tanulmányok miatt kerültem Egerbe az Eszterházy SC-hez, majd utána Füzesabonyba. A legmeghatározóbb állomásom Eger volt, ott tanulhattam a legtöbbet, remek edzők kezében voltam.

Miért döntöttél úgy, hogy Kecskeméten folytatod?

Az egyetem Eger és környékéhez kötött. Korábban is szerettem volna már visszatérni NB1/B be, azonban féltem attól, ha “kiszállok az iskolapadból”, akkor már nem ülök vissza. Így, hogy ez a korszak lezárult szabadon mozoghatok. Nagyon örültem Veress Zsuzsanna megkeresésének, hamar olyan pontokra tapintott, amik számomra fontosak, amiket kerestem. Varga Józseftől pedig nagyon sokat tanulhatok. Szeretném kamatoztatni tudásomat a munkája álltál. Kihívás és remek lehetőség is ez egyben.

A hosszú szünet után biztosan Te is várod már a kezdést. Hogyan teltek az elmúlt hónapjaid az államvizsga után volt-e alkalmad pihenni?

Hosszú idő telt el labda nélkül, amiket a könyvek váltottak föl. Próbáltam összhangban tartani a dolgokat, a tanulás, a mozgás és a család tekintetében. Mondhatni nehéz volt, nem volt egyszerű rávenni magam a tanulásra, nem szeretek egyhelyben ülni.

Bizonyos tekintetben viszont kellemesnek is mondhatom, hiszen rég volt lehetőségem ennyi időt tölteni a családdal.

Az elmúlt időszak pedig már teljes mértékben aktívan telik, nem csak az itthoni felkészülés miatt. Igyekszem segíteni mindenben, a plusz mozgásról pedig keresztlányom is gondoskodik. 🙂

Mit vársz magadtól a következő bajnoki évtől?

Hasznos tagja szeretnék lenni a csapatnak és fejlődni, kihozni magamból a maximumot. Remélem hamar megtaláljuk a közös hangot a csapattal és a vezetőséggel egyaránt.

Mit üzensz a kecskeméti szurkolóknak?

Bízzanak bennünk, segítsenek és lelkesítsenek minket, akkor biztosan meg lesz az eredménye!

adatok és kedvencek:

Nyakó Rozália


Születési idő: 1995.06.16.
Születési hely: Mezőtúr
Poszt: átlövő

Mezszám: 27
Testmagasság: 181
Testsúly: 68
Eddigi klubjai: Túrkevei VSE, Orosházi NKC, K. Szeged SE, Eszterházy SC, Füzesabonyi SC
Legjobb eredményei: NBI/B 1.hely, NBII 1.hely
Kedvenc film: –
Kedvenc zenekar /énekes: Justin Timberlake
Kedvenc színész: –
Hobby: atlétika, kertészkedés
Kedvenc étel: brokkolikrémleves
Kedvenc állat: kutya

Rozi, sok sikert kívánunk, üdvözlünk a csapatban! Hajrá GBB Zrt. Kecskeméti NKSE!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!