Komoly döntéseket kellett hoznunk – interjú Veress Zsuzsannával

Január 6-án folytatódott a bajnoki év a kecskeméti kézilabdás lányoknak, Varga József vezetőedző ezen a héten már szinte minden nap két edzést tart a csapatnak. A hétfői első edzésen a vezetőedző mellett részt vett Veress Zsuzsanna elnök is, akit most nem csak a keretben történt változásokról, de az elmúlt félévről is kérdeztünk.

Zsuzsa, nem voltál könnyű helyzetben, amikor átvetted az Egyesület vezetését, hogyan alakult az őszi szezon?

Igen, sok változás történt, újabb-és újabb kihívásokkal kellett szembenéznünk. Több játékos távozott, az átadás-átvétel is szerteágazó feladatokat rótt mindenkire, az egész csapatot, a stáb valamennyi tagját érintette. Az új elveket, elképzeléseket mindenkinek meg kellett szoknia. Kiemelt feladatom volt új támogatókat keresni, amely természetesen folyamatos munka, a TAO törvény módosítása is újabb akadályokat gördített az Egyesület elé. Ebben a pillanatban már úgy látom, sikerül kialakítunk az Egyesület anyagi stabilitását, a Global Big Building Zrt. érkezésével újra van névadó szponzora a csapatnak, de más támogatók is érkeztek. Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk a Kecskemét városával való jó kapcsolatot.

Az őszi szezonban messze nem úgy szerepelt a csapat, ahogyan várta azt mindenki. Milyen célkitűzéssel vág neki a GBB Zrt Kecskeméti NKSE tavaszi szezonnak és milyen változásokat jelent ez a keretben?

Igen, az eredmények elmaradtak attól, amit én és a szakmai stáb is elvárt volna a csapattól. A helyzetet nyilván folyamatosan elemeztük nem csak az Egyesületben dolgozó szakemberekkel, de a játékosokkal is. Felmértük, ismerjük az okokat, változásra volt szükség, át kellett értékelnünk a korábban meghatározott célokat.

Komoly döntéseket kellett hozni, amely fájdalmasan érinthet többeket, de gazdaságilag értelmetlen egy olyan csapat finanszírozása, amely hosszabb távon nem hozza az elvárt eredményt.

A szezon elején dobogós helyet reméltünk, sajnos a mostani helyezés alapján erre kevés az esély. Éppen ezért, átértékelve a helyzetet, a támogatókkal együttműködve az Egyesület anyagi biztonságát és a biztos bentmaradást tekintjük fő céljainknak a bajnokság hátralévő részében, természetesen azért a lehető legjobb helyet szeretnénk megszerezni a tabellán.

Ennek megfelelően szűkült a keret, a távozók között van: Orell Bettina, Gulyás Vanda, Kaiser Melitta és Krenner Fanni.

Természetesen keressük az új játékosokat, van már érkezőnk is, beálló poszton Lengyel Leonetta személyében, aki a Balmazújvárostól érkezett hozzánk. Több tárgyalás folyamatban van, de az ifjúsági csapatból is csatlakoznak újak a felnőtt kerethez, Lóczi Fanni és Radva Erzsébet már a felnőtt csapattal edz.

Nagyobb szerepet kapnak az ifisták, utánpótlás játékosaink, akik számára ez kiváló lehetőség és úgy látom, hogy ezt ők is megértették, ennek megfelelően végzik a munkát.

Két hét és folytatódik a Liga Kupa sorozat, február közepén pedig a bajnokság. Mit üzensz a szurkolóknak?

Köszönjük a kitartásukat, azt, hogy a nehezebb időkben, a rosszabb eredmények ellenére is mellettünk álltak, örülök, hogy folyamatosan érdeklődnek az Egyesület élete iránt. Továbbra is szeretettel várjuk őket mérkőzéseinken!

Köszönjük az interjút, hajrá GBB Zrt – Kecskeméti NKSE!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!