Könnyed győzelemmel indította a tavaszt a KNKSE

Vasárnap megkezdték a tavaszi tétmérkőzések sorát a Kecskeméti NKSE lányai is. A Messzi István Sportcsarnokban az Orosháza volt az ellenfelünk. A találkozó óriási kecskeméti dominanciát és magabiztos, 24-15-ös hazai győzelmet hozott.

 

A két csapat ősszel Orosházán kiélezett csatában 28-28-as döntetlent ért el, azonban Kecskeméten már nem voltak ekkora izgalmak.

 

A találkozó első támadását a kecskemétiek vezethették, melyből Dajka Bettina szerzett kapufás gólt. A csapatkapitány 3 perccel később ismét eredményes volt egy szép összjátékot követően, 3-1. A kétgólos hátrány, és a döcögő orosházi támadójáték miatt a vendégek trénere, Vágó Attila hamar időt kért. Az őszi szezon leggólerősebb kecskeméti játékosa, Pénzes Laura, valamint Kaiser Melitta is feliratkozott a góllövők közé, így a 10. percben már 6-2-re vezettek a hírös városiak. Dobó Mónika nagyszerűen védte a KNKSE kapuját, a félidő felénél még mindig csak kétszer kellett kiszednie a labdát a hálóból, 7-2. Ugyan zsinórban két gólt is elértek a vendégek, 7-4, ám feltámadásuknak egy kiállítás hamar véget vetett, amely során Kaiser Melitta előbb az üres kaput vette be, majd egy gyorsindítást váltott gólra, 10-4. Csapatunk tetemes előnye így hamar visszaállt, ami a félidő végéig csak tovább nőtt, elsősorban Pénzes Laura fantasztikus teljesítményének köszönhetően, aki csapata góljainak felét, 7 találatot jegyzett. A szünetre 14-6-tal vonulhattak a felek.

 

Ahogy az első, úgy a második játékrész is egy Dajka-góllal indult. A játék képe nem változott, Dobó remekelt a kapuban, több ziccert és büntetőt is hárított, ami megadta a támadójátéknak a kellő ritmust. 20 perccel a vége előtt Dajka újabb góljával 18-9 állt az eredményjelzőn. 5 perccel később a hazai szurkolók leszámolták a tízet; 20-10-nél ugyanis már kétszámjegyű volt a különbség. Pénzes Laura neve mellett ekkor már 10 gól állt, tehát pont annyit szerzett, mint a teljes vendég együttes. A Békés megyei edző még időkéréssel próbált életet lehelni csapatába, de az utolsó 10 minutumra már csak az volt a kérdés, hogy hány egységnyi lesz a két gárda közti különbség. A kecskeméti kapuban Dobó helyét Pálinkás Viktória foglalta el, aki szintén kiváló védési hatékonysággal járult hozzá együttese győzelméhez. A végeredmény 24-15 lett, így rendkívül magabiztos győzelemmel kezdte a tavaszt a KNKSE.

 

A Kecskemét trénere, Varga József így értékelte a mérkőzést: „Nagyon jól felkészültünk a mérkőzésre, és azokat a dolgokat, amiket támadásban és védekezésben akartunk, azokat nagyon szépen megvalósítottuk a pályán. Mindezekhez egy nagyon jó kapusteljesítmény is párosult. A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék. Feljavult ellenfelünk védekezése, illetve a sok csere miatt másabb volt a stratégiánk megvalósulása. Összességében örülök a győzelemnek, de a jövőben egy szorosabb mérkőzésen kevesebbet kell majd hibáznunk, valamint a helyzetkihasználásban még fejlődnünk kell.

 

Amit elkezdünk felépíteni a csapattal, az teljesen összeállt erre az összecsapásra” – mondta a születésnapját ünneplő fiatal kecskeméti, Rancz Rebeka, majd hozzátette: „A védekezésünk nagyon összeszedett volt, kiváló volt a kapusteljesítményünk, de támadásban még javítanunk kell, hogy pontosabban fejezzük be az akcióinkat.

 

Az Orosháza trénere, Vágó Attila így foglalta szavakba a látottakat: „Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyerték meg a találkozót. Saját csapatom játékáról nem lehet sokat mondani, semmit sem sikerült a pályára vinni abból, amit elterveztünk. Kb. 15 100%-os ziccert hagytunk ki, ezzel nem lehet meccset nyerni.”

 

Gratulálok a Kecskemétnek! Mi bőven a tudásunk alatt játszottunk, hatalmas pofonba szaladtunk bele, és remélem ezek után észhez tér a csapat.” – fogalmazott röviden a korábban a kecskeméti kaput is őrző, ezúttal orosházi színekben védő Nagy Éva.

 

 

Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 24 – 15 (14 – 6)

Női kézilabda NB I/B. Keleti-csoport, 12. forduló

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Őri, Pozdena

 

KNKSE: Pénzes 10 (3), Dajka 5 (1), Kaiser 4, Orell 2 (1), Németh 1, Szabó 1 (1), Hárs 1,

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc

Hétméteresek: 8/6, illetve 1/0

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!