Lejátszotta idei első bajnoki mérkőzését ifi csapatunk

A Kisvárda otthonában lépett pályára a Hufbau – Akker Kecskeméti NKSE ifjúsági csapata. A csapat edzőjét, Kerékgyártó Zsoltot kérdeztük.

„Mint azt előre jeleztem, ez a mérkőzés rendkívül fontos volt számunkra. Ezt a játékosok is megértették. Hozzáállásuknak köszönhetően megnyertük a meccset, így józan számítások szerint prolongáltuk tagságunkat az ifjúsági első osztályban.

Az összecsapás nem indult jól számunkra. Támadásban többet hibáztunk a kelleténél, védekezésben pedig a hazai csapat nagy védelmet kapott a játékvezetői hármastól. A hetes arány 7:0 volt a Kisvárda javára.

A második félidőre védekezést váltottunk, amit nem tudtak a hazaiak lereagálni, így egy 7:0-ás szakasszal átvettük a vezetést, ami ki is tartott a végéig.”

Végeredmény:

Kisvárdai KC – Hufbau – Akker Kecskeméti NKSE I 23:25 (14:12)

Az előző hétvégén a Kecskeméti NKSE ifjúsági csapata a Kunszentmiklóson rendezett felkészülési tornán járt. A tornát követően Kerékgyártó Zsolt a következőket mondta:

„Két mérkőzést játszottunk a kunszentmiklósi felkészülési tornán. Az első meccset elveszítettük a tápiószelei csapat ellen egy időntúli szabaddobás góllal. Új taktikai elemeket próbáltunk ki a második félidőben, amelyek egyelőre nem működtek hatékonyan, így a biztos vezetésünket leadtuk a nagyon ügyes fiatal csapat ellen. Balszerencsénkre egy sáncon megpattanó időntúli szabaddobás beesett a kapunkba, így nem tudtunk döntőt játszani. A harmadik helyért magabiztos, 7 gólos győzelmet arattunk a Szombathelyi Haladás korosztályos csapata ellen.

Úgy vélem a tornán való részvétel elérte célját. A lányok újra játékba lendültek, így megfelelő magabiztossággal utazhatunk szerdán Kisvárdára, ahol fontos mérkőzést vívunk a helyiek ellen. Esetleges győzelmünkkel fontos lépést tehetünk a bennmaradásért vívott harcban.

Varga Benita, csapatkapitányunk nyerte a torna legjobb játékosának járó különdíjat!”

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!