Lezárta a szezont a KNKSE csapata

Megtartotta vacsorával egybekötött évzáróját a HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE csapata. Orell Zsolt elnök mellett Fülöp Andrea edző és Korsós Miklós, a juniorok trénere is értékelte az elmúlt szezont.

„Nagyon nehéz és küzdelmes éven vagyunk túl, kezdve ott, hogy kilenc hónap alatt három edzője is volt a csapatnak. Szeptemberben egy sajnálatos egészségügyi eset miatt Kovács Jenő nem tudta tovább edzeni a csapatot. A klub kényszerhelyzetbe került, gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra trénert kellett találni, aki nem lett más, mint Rapatyi Tamás. A Dunaújvárosból érkező edző ugyanakkor hónapok alatt sem találta meg a közös hangot a lányokkal, így közös megegyezéssel távozott az egyesülettől. Ekkor úgy döntött a KNKSE vezetősége, hogy „házon belül” oldja meg az edzőkérdést és a bajnokság 8. fordulójától Fülöp Andreát, addigi játékost kérte fel a tréneri feladatok elvégzésére. Ekkor – az őszi szezon végén – a 7-8. helyen állt a kecskeméti csapat. Ez az új helyzet sem Fülöp Andreának sem pedig a játékosoknak nem volt könnyű helyzet, hiszen novembertől egy olyan személy irányította a szakmai munkát, akivel addig együtt játszottak a pályán. De megállni nem lehetett, a bajnokság folyt tovább. A tavaszi szezonban elkezdtük az élvonalhoz való felzárkózást és végül négy helyet javítva a 4. helyen végeztünk a bajnokságban, ami úgy gondolom, hogy nagyon szép eredmény. Ezúton szeretném megköszönni Andrea kitartó és alázatos munkáját” – mondta el értékelőjében az elnök. Ezt követően Orell Zsolt hivatalosan is bejelentette, hogy a következő szezonban a HUFBAU-AKKER KNKSE edzője a Szegedről érkező Marosán György lesz.

A klub vezetőjének gondolatai után Fülöp Andrea összegezte a 2015/2016-os szezont.

„Valóban nem voltam könnyű helyzetben, de mivel a segíteni akarás és a szakmai kihívás nagy volt bennem, elvállaltam az edzői feladatokat. Akkor kitűztünk egy célt, amit úgy gondolom, hogy teljesítettünk is. Egyik oldalnak sem volt ez a dolog könnyű, de voltak olyanok, akik mellettem álltak és segítették a munkámat illetve tisztességgel végigdolgozták az elmúlt hónapokat. Örömmel tölt el, hogy a végén a 4. helyen végeztünk az élvonalból kiesett Szeged előtt. Úgy gondolom, hogy nagy eredménynek mondható, hogy ide feltornáztuk magunkat a 8. helyről. Sok sikert kívánok a csapatnak a jövőt tekintve, kívánom, hogy teljesüljenek az egyesület elé kitűzött célok!” – foglalta össze gondolatait Fülöp Andrea, a KNKSE volt edzője.

A beszédek után az egyesület vezetősége Orell Zsolt elnök és Bozóki Imre alelnök, valamint Endrődi Ferenc a HUFBAU-AKKER tulajdonosa virágcsokrokkal és ajándéktárgyakkal búcsúztatták el a csapattól távozó játékosokat: Fülöp Andreát, Fehér Viktóriát, Polics Tímeát, Takács Biankát, Kopecz Barbarát, Csoknyai Nórát és Bezzeg Adriennt. A vacsora elfogyasztása után kötetlen beszélgetés zárta az összejövetelt.

A szezonzáró rendezvényen készült fotók a Képek oldalon láthatók.

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!