Nehezen, de itthon tartottuk a két pontot

Vasárnap este a Kecskeméti NKSE felnőtt csapata a még nyeretlen Szentendre gárdáját látta vendégül a Messzi István Sportcsarnokban. Utolsó másodpercekig nyílt mérkőzésen 28-27-re nyert a KNKSE.

Dobó Mónika védésével kezdődött a mérkőzés, majd az első gólt Dajka Bettina szerezte. Nem jellemezte túl nagy iram a játékot, de nagy küzdés volt a pályán. A hazai kapuban Dobó már a harmadik nagy védését mutatta be, míg a túloldalon Karacs Jázmin és Dajka Bettina góljaival kezdett ellépni a KNKSE. Támadásban eladott szentendrei labdák következtek, amikből Hárs Adél lőtt egymás után kettőt, 7-3-nál jött is a vendég időkérés. A 15. percben Kaiser Melitta góljával már 6 volt közte, míg a kapuban Dobó továbbra is nagyokat védett (10-4). Két perces kiállítások is sújtották a Szentendrét, és a huszadik perc derekán Dajka Bettina egymaga annyi gólnál járt már, mint az ellenfél összesen, 12-5. Ekkor viszont feltámadtak a Pest megyeiek, és egy 4-0-ás rohammal 12-9-re jöttek fel. Láthatóan megakadt a hazai gépezet, 13-11-nél Varga József időt kért. Ez sem segített a Kecskeméten, 13 egységnél kiegyenlítettek a vendégek, majd a vezetést is átvették. Karacs törte meg a hazai gólcsendet, majd Kemény Dóra utolsó másodperces góljával egygólos kecskeméti vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok. (16-15)

Rendkívül jól nyitotta a második félidőt a KNKSE, percek alatt 5 gólos előnyt építettek ki Orell és Dajka vezetésével (20-15). Megint kapaszkodhatott az eredmény után a Szentendre, amely csak úgy, mint az elején, ekkor is sikerült, és gyors gólokkal 22-21-re zárkóztak. Lüktető volt a játék, hol egyik csapat, hol a másik akarata érvényesült. A félidő felénél 23-22-nél megálltak a csapatok, majd a percekig tartó góltalanságot a szentendreiek törték meg, és kiegyenlítettek. 3 gyors hírös városi találatnak köszönhetően 26-24-es állással vághattak neki az utolsó 10 pernek a csapatok. 28-24-nél már úgy tűnt sima lesz a vége, de a Szentendre nem így gondolta. Fél perc volt hátra, amikor 1 gólra jöttek fel, majd 14 másodperccel a vége előtt megkapták a labdát és a sanszot az egyenlítésre. Végül időntúli szabaddobásig jutottak, amit Dobó megfogott, és megnyerte a meccset a KNKSE.

Varga József, a KNKSE vezetőedzője:

Gratulálok a Szentendrének, hatalmasat küzdöttek, és végig lelkesen játszottak. Sosem adták fel, mindig visszajöttek vert helyzetből a meccsbe. Ami minket illet, mi nem gödörben, hanem inkább szakadékban vagyunk. Elsősorban mentálisan kell fejlődnünk. 14 szélziccert hagytunk ma ki, ami jól tükrözi a teljesítményünket. Többször is eldönthettük volna a mérkőzést végérvényesen is, de rendre belehibáztunk, amin szintén javítanunk kell majd a jövőben. Hála Istennek megvan az első hazai győzelmünk, és építkezhetünk tovább.

Gróz János, a Szentendrei NKE vezetőedzője:

A végjátékban mutatott játékunkra nem lehet panasz, nagyot harcoltunk és emelt fővel hagyhattuk el a pályát, hiszen Kecskeméten ki lehet kapni egy góllal. Az elején nagyon elengedtük a hazaiakat, de sikerült többször is visszaküzdenünk magunkat a mérkőzésbe. Ebben az évben ez volt az első használható mérkőzésünk, mert iszonyatosan nehéz sorsolásunk van itt a bajnokság elején, de majd tavasszal ez megfordul.

Dobó Mónika, a KNKSE kapusa:

Nagyon jól, lendületesen kezdtük a meccset. Gyorsan megléptünk az ellenféltől, de ahelyett, hogy megnyugodtunk volna, elkezdtünk kapkodni. Összességében örülnünk kell a két pontnak és a győzelemnek. Ebből kell erőt merítenünk a folytatásra, és reméljük a következő meccsen nemcsak az eredmény, de a játékunk is jobb lesz.

Rózsa Veronika, a Szentendre játékosa:

Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez! Én is úgy gondolom, hogy ez volt az első igazán értékelhető mérkőzésünk a szezonban. Nagyon átalakultunk a nyáron, sokan távoztak tőlünk, és sok új érkezőnk is volt, emiatt idő kell még, hogy megfelelően összeálljon a játékunk. A végjátékban hiányzott a rutin, hogy a saját magunk javára tudjuk fordítani a mérkőzés alakulását, de ezen az úton kel tovább haladnunk!

Kecskeméti NKSE – Szentendrei NKE 28-27 (16-15)

NB1/B, Keleti csoport, 5. forduló

KNKSE: Dajka 7 (2), Karacs 4, Kaiser 4, Pénzes 4, Kemény 4, Hárs 2, Orell 2, Tóth L. 1,

Kétperces kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc

Hétméteresek: 5/4, illetve 4/4

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!