Óriás szív az ÉRD elleni mérkőzésen

Nem jó előjelekkel látott neki a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE csapata a tavalyi 3. helyezett, válogatottakkal tűzdelt ÉRD gárdája elleni mérkőzésnek, hiszen betegség miatt három játékosunk, Deáki Dóra, Fauszt Éva, Orell Bettina, sérülése miatt pedig Gulyás Vanda, valamint Nikolayenko Olha nem tudott pályára lépni.

Ennek ellenére nem adta csapatunk könnyen a bőrét, rendkívül nagy iramú, kemény mérkőzésnek lehettek szem és fültanúi a kilátogató nézők.

Rendkívül nagy győzni akarás és szív jellemzett minket, a 9. percben 7-3 állt az eredményjelzőn az ÉRD javára. Marosán György időt kért, letisztította a játékot, sikerült felállnunk, visszajöttünk a mérkőzésbe.

A 24. percre ismét elhúzott ellenfelünk, ekkor következett a második időkérés, mely után betartva a taktikai utasításokat, valamint Pusztai Petra védéseinek köszönhetően, 16-15-re módosítottuk az eredményt. A félidőig már csak 1-1 gól esett, így 17-16-al tudtunk fordulni.

21875544_1496727653716244_103631549_o

A második félidőt jól kezdtük, de szép fokozatosan ment el tőlünk az ÉRD, köszönhetően szinte tökéletes játékának és hosszú cserepadjának az 50. percre 10 gól volt közte. Ekkor azonban nem roppantunk össze, a végletekig harcoltunk, s sikerült 10 gólon belül maradni remek ellenfelünk ellen, így jogos volt az öröm játékosaink arcán a lefújást követően.

ÉRD – Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 31-22 (17:16)

2017.10.15. K&H Női Kézilabda Liga 5. forduló, Érd Aréna, 1000 fő

Játékvezetők: Földesi Csaba, Halász András

Kiállítások: 6 illetve 14 perc.

KNKSE: Aron Andrea 5, Varga Nikolett 4, Szabó Edina 4, Siska Pálma 3, Yuliia Kucerova 2, Gulya Krisztina 1, Albert Helga 1, Kaiser Melitta 1, Karalyos Orsolya 1, Pusztai Petra, Andrási Brigitta, Horváth Dóra, Jovana Risovic, Kovács Krisztina, Németh Kitti, Tóth Lilla.

Marosán György vezetőedző értékelése a mérkőzést követően:“Újra szenvedélyesen kézilabdáztunk, az első félidőben 6 gólos érdi vezetésről is visszatértünk a mérkőzésbe. A második játékrészben gyengébben kézilabdáztunk, de elégedett vagyok, egy kiváló csapat ellen sikerült 30 percig kiélezett mérkőzést játszani és 60 percen keresztül tartása volt a csapatnak. A következő két rendkívül fontos mérkőzés előtt, remek felkészülés volt ez a mai nap. További sok sikert kívánok az ÉRD csapatának mind a magyar, mint pedig az európai porondon!”

Köszönjük a rendkívüli biztatást és szurkolást, hogy elkísértetek minket!

Következő héten pedig ismét otthon játszik csapatunk, amikor is a Békéscsaba gárdáját fogadjuk vasárnap 17 órától a Messzi István Sportcsarnokban! Gyertek, biztassuk együtt a kecskeméti lányokat, hiszen óriás hangulat szükséges ahhoz, hogy lányaink nyerni tudjanak!

Szép volt lányok, hajrá Kecskemét!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!