Rutinos kapus érkezett a felnőtt csapatba

Néhány hét múlva kezdődik a felkészülési időszak a mára véglegessé vált felnőtt csapat számára. Nehéz év elé nézünk, hiszen az ellenfelek is rendre erősítenek, illetve az új versenykiírás szerint a 10-12. helyen végzett csapatok kiesnek a bajnokságból, a 8-9. helyezettek pedig osztályozó mérkőzést játszanak a bennmaradásért. Az osztályozón 4 csapat szerezhet jogot a 2021-2022. évi NBI/B-ben való indulásra.

A kapuba érkező Nagy Éva rutinos játékos, NBI-es múltjával, profizmusával biztosan segítségére lesz csapatunknak. A vele készült interjúban sportmúltjáról, céljairól kérdeztük.

Éva mesélj kicsit az eddigi pályafutásodról!

A szülővárosomban kezdtem a kézilabdát, Abán, 9 éves koromban, azonnal megszerettem ezt a sportot. Ezután Mezőszilasra kerültem, Zámbó Tibor kezei alá, és ott döntöttem el, hogy ez lesz az én hivatásom. A középiskolai éveim alatt Siófok játszottam, ahol megkaptam életem első profi szerződését és megízlelhettem milyen az első osztályban játszani. A Magyar Kupában 3. helyezést értünk el, erre azóta is nagyon büszke vagyok. Azután Dunaújvárosba kerültem, ahol volt szerencsém Nemzetközi Kupában is szerepelni. Onnan kerültem Kecskemétre, és azóta játszottam Szegeden, Orosházán és Pázmándon. Mindenhol nagyon jól éreztem magam.

Miért döntöttél úgy, hogy Kecskeméten folytatod?

Veress Zsuzsannát és Varga Józsefet ismerem már régebb óta, így tudtam, hogy milyen munka vár rám és még keresem a kihívásokat és szeretem a profizmust. Tudom, hogy tőlem is a profi hozzáállást várják. Kovácsné Bartha Anikóval most ismerekedtem meg, amit hallottam róla az csak pozitív volt, és láttam más kapusokon is, akik dolgoztak már vele, hogy mennyit fejlődtek. Számomra ez nagyon meghatározó volt a döntésemben. Tetszett a koncepció is, amit felvázoltak nekem. Már játszottam itt korábban, de ez most egy teljesen új vezetőség és ezért nem is volt kérdés, hogy elfogadom az ajánlatukat.

Mivel töltöd a felkészülési időszakig hátralévő időt?

A hátralévő időt a családommal és a párommal töltöm. Megpróbálom hasznosan kihasználni, és kipihenni magam az alapozás kezdetéig.

Mit vársz a következő bajnoki évtől?

Nem szeretnék nagy szavakat használni, mert egy új csapat épül. Nehéz megmondani, hogyan fogunk teljesíteni, de magamtól csak is a maximumot várom és hogy hasznára váljak a csapatnak. A következő szezontól azt várom, hogy minél jobb helyen végezzünk.

Mit üzensz a kecskeméti szurkolóknak?

Gyertek a mérkőzésekre minél többen és buzdítsatok minket. 

adatok és kedvencek:

Születési idő: 1994.03.13.
Születési hely: Székesfehérvár
Poszt: Kapus

Mezszám: 39
Testmagasság: 180
Testsúly: 75
Eddigi klubjai: Siófok KC, Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, Kecskeméti NKSE, Pc Trade Szeged KKSE, Orosházi NKC, Pázmánd-Gárdony NK
Legjobb eredményei: Magyar Kupa 3.hely, NB1/B 2.hely
Kedvenc zenekar: Halott Pénz
Hobbi: Olvasás, Kertészkedés, Filmezés
Kedvenc étel: Mindenevő vagyok
Kedvenc állat: A kutyám Diego

Éva, sok sikert kívánunk, üdvözlünk a csapatban! Hajrá GBB Zrt. Kecskeméti NKSE!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!