Sajtótájékoztatót tartott a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE elnöke, Orell Zsolt

A Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE sajtótájékoztatót tartott egyesülete irodájában, ahol Orell Zsolt Elnök fogadta a sajtó képviselőit 9 órai kezdettel:

Orell Zsolt: “Köszönöm, hogy elfogadtátok a meghívásunkat a mai sajtótájékoztatóra.

Annak az apropóján gondoltuk, hogy találkozzunk a média képviselőivel, hogy megelőzve az esetleges mendemondákat, ilyen-olyan híreket, első kézből adjunk tájékoztatást a kedves szurkolóknak a klub jövőjével, elképzeléseivel kapcsolatban.

Engedjétek meg, hogy azzal kezdjem, hogy egy hatalmas köszönetet mondjak. Köszönetet mindazoknak akik hittek és kitartottak mellettünk egész évben!

A szponzoroknak, támogatóknak akik anyagi áldozatot hoztak ezért a csodálatos eredményért.

És legfőképpen a szurkolóknak akik hétről-hétre egyre többen és többen lettek a lelátón, sőt a bajnokság végére már idegenbe is elkísérték a csapatot hazai hangulatot teremtve a lányoknak! 

Köszönöm a médiának is, hogy nagyon sokat foglalkoztak velünk, a lányokkal! Számtalan cikk, riport, tv felvétel készült. Nagyon jól esett ez nekünk! Köszönjük!

És köszönöm azoknak is akik nem hittek ebben a csapatban. Akik hétről hétre várták a bukást! Köszönöm nekik is mert ez a negatív energia is adott egy többletet a lányoknak.

Tudom, tudtam, érzem és éreztem,hogy ennek a sikernek itt a városban nem mindenki örül,örült. Nem mindenki nézte, nézi őszinte mosollyal a bajnoki címet és azt, hogy a városban most először lett NB1-es női kézilabda csapat. Voltak olyanok is akik óvatosan meg is merték kérdezni, hogy szerinted kell ez? Kinek csinálod? Úgysem kell a városnak ez! Vagy hogy úgysem kaptok egy fillér támogatást az önkormányzattól mert nekik sem jó ha bajnokok és NB1-sek lesztek..

Meghallgattam mindenkit, ez így udvarias szerintem, aztán megnéztem, hogy ki mondja amit mond és ekként kezeltem.

Szeretném jelezni, hogy amit elértünk az egyetlen forint önkormányzati támogatás nélkül. Természetesen ez mellett tudtam, hogy melyik egyesület mennyi támogatást kapott a várostól és hogy ezért milyen eredményt, teljesítményt nyújt, nyújtott.

Azonban most szombaton valami elindult, valami megváltozott, mert az éremosztón jelen lévő Bogasov Úrtól nagyon szép jövőképet kaptam ami az önkormányzatot illeti.

Én nagyon bízom benne, hogy ezek a lehetőségek melyeket felvázolt hamarosan megtellenek tartalommal is.

Egyet nyugodtan kijelenthetek. Mi ,a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE egyetlen csapattal sem szeretnénk rivalizálni itt a városban. Mi senkitől egy forint támogatást, egy perc edzésidőt nem szeretnénk elvenni.

Mi egyet szeretnénk. Azt, hogy azokat a jogokat, támogatásokat megkapjuk a várostól amelyeket az összes első osztályban szereplő, versenyző klub.

Összefogást, szeretnénk a klubok között. Például miért ne lehetne egy napon rendezni mondjuk 15 órától 17 óráig NB1-es női kézilabda meccset, majd 6-8-ig férfi NB1-es kosárlabda meccset a Messziben. Aztán a következő hónapban, vagy lehetőség során fordítva, először játszanának a fiúk aztán pedig a lányok. Véleményem szerint erre a város sportját szerető közönség vevő lenne. Vagy akár összekombinálni a focisták meccsét a kézi, vagy kosár meccsekkel. Ez csupán egyeztetés, szándék és akarat kérdése.

Bocsánat ezért a kis szösszenetért, de ezeket fontosnak tartottam elmondani.

Ezúton szeretném bejelenteni hivatalosan is, hogy csapatunk vállalja a magasabb osztályban való indulást!!!

A lányok még javában ünneplik a megérdemelt sikert, de mi, a klub vezetése a háttérben már gőzerővel dolgozik azon, hogy a július 10-ei első edzésre minden összeálljon.

Mielőtt azonban a jövőről szólnék, engedjétek meg 1-2 gondolatot a múltról, erről az egy évről.

Én ,mint ahogyan ezt már többször elmondtam az első három hely valamelyikére vártam a csapatot. Velem ellentétben a Marosán Gyuri semmi mást nem tudott elképzelni csak a bajnoki címet. Aztán ahogy teltek múltak a meccsek, én is láttam, hogy itt valami nagy dolog készül. És elkezdtem benne hinni. Egyre jobban.

Olyannyira, hogy február-március hónapban már hat NB1-es játékossal sikerült megegyezni azzal a kitétellel, hogy a szerződésük csak abban az esetben lesz érvényes, ha megnyerjük a bajnokságot. Eztán, a tavasz folyamán újabb két játékos írt alá Kecskemétre. Természetesen e mellett a saját játékosainkkal is megkezdtem a tárgyalásokat az új szezonra.

Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy mi, én már szisztematikusan készültem a bajnokság megnyerésére és a munka folytatására a legmagasabb osztályban.

És akkor nézzük a jövőnket:

Iszonyatosan nehéz lesz a kitűzött célunkat megvalósítani. Ez pedig nem lehet más mint a bennmaradás a világ legerősebb női bajnokságában. Óriási akarat, kitartás és munka kell ehhez. Erre a feladatra nekem garancia a Marosán Gyuri szakmai tudása, habitusa és a játék iránt érzett tisztelete, alázata.

Tavaly nyáron az Ő elképzelése alapján összeválogatott lányokat igazoltam le Kecskemétre. Nem nyúltunk mellé hiszen bajnok lett a csapat.

Most is ezt a szisztémát követtem és így lettek szerződtetve az új játékosok, illetve lettek megtartva a bajnok csapatból azok akiket Gyuri kért.

Először a távozók személyét szeretném bejelenteni.

Ők egytől egyig nagyon sokat tettek a bajnoki címért és ezzel együtt Kecskemét város női kézilabdájáért. Hálás szívvel köszönöm meg nekik a kecskeméti pályafutásukat és kívánok nagyon sok sikert az új klubjukban:

Mistina Kitty, Som Ildikó, Palotás Fanni, Zsilák Katica és 

Veress Zsuzsanna, aki ugyan az aktív pályafutását befejezi, de az egyesület kötelékében marad mint utánpótlás szakmai kordinátor. Zsuzsa ezt a szerepkört már évek óta betöltötte a Békéscsabai Előrénél a női csapat mellett, most azonban úgy döntött, hogy átteszi székhelyét Kecskemétre és belekezdünk közösen, a Nemzeti Kézilabda Akadémiával karöltve és támogatva egy regionális kézilabda központ kialakításába. Bízom benne, hogy az önkormányzatunk támogatni fogja ezen elképzelésünket, melyhez most állítunk össze egy írásos anyagot.

Akkor nézzük,hogy kik jönnek Kecskemétre az első osztályból, valamint külföldről:

szemely_foto (4)

Karalyos Orsolya

Előző klub: Budaörs 

Poszt: Átlövő

születési dátum: 1991.05.18.

szemely_foto (2)

Deáki Dóra

Előző klub: Siófok

Poszt: Bal átlövő

Születési dátum: 1991.04.11.

szemely_foto

Olha Nikolayenko

Előző klub: MTK/Ukrán válogatott 43-szoros

Poszt: Jobb átlövő

Születési dátum:1983.04.05.

szemely_foto (3)

Andrási Brigitta

Előző klub: Budaörs

Poszt: Kapus

Szül.dát.: 1991.10.12.

89f46a37f04cbdc91a1751872d50d5e3

Yuliia Kucerova

Előző klub: Kisvárda/szlovák válogatott

Szül.dát.: 1990.03.23.

Poszt: Irányító

b7f42013c966bd5383b34041cb8e0658

Siska Pálma

Előző klub: Debrecen

Poszt: Balátlövő

Szül.dát.: 1992.08.16.

szemely_foto (1)

Horváth Dóra

Előző klub: MTK Budapest

Poszt: Jobb átlövő

Szül.dát.:1993.12.23.

sp-golman-rukomet

Jovana Risovic

Előző klub: Randers HK (Dánia),72-szeres Szerb válogatott

Poszt: Kapus

Szül.dát.: 1993.10.07.

A jelenlegi keretből 11 játékos és az újonnan érkező 8 játékos alkotja a Kecskeméti NKSE 19 fős, 2017/18-as NB1-es keretét, valamint két junior korú játékos (vastagon az újonnan érkezők):

Kapusok: Jovana Risovic (Randers HK), Andrási Brigitta (Budaörs), Pusztai Petra

Balszélsők: Szabó Edina, Orell Bettina, Varga Benita (junior korú)

Bal átlövők: Deáki Dóra (Siófok) , Siska Pálma (Debrecen), Karalyos Orsolya (Budaörs)

Irányítók: Yuliia Kucerova (Kisvárda), Aron Andrea, Fauszt Éva, Németh Kitti

Jobb átlövők: Horváth Dóra (MTK Budapest), Olha Nikolayenko (MTK Budapest)

Jobbszélsők: Varga Nikolett, Tóth Lilla (junior korú)

Beállók: Gulya Krisztina, Kaiser Melitta

Átlövő/Védekező: Albert Helga, Kovács Krisztina

Folyamatban van még egy jobbszélső leigazolása, amint konkrét szerződés lesz természetesen tájékoztatjuk a kedves szurkolókat.

Mint ahogy már említettem július 10-én kezdjük az alapozást, lesz egy egyhetes edzőtábor, reményeink szerint Békéscsabán. Meghívást kaptunk az Érdtől augusztusra a négyes felkészülési tornára, illetve a vezetőedző sorozatban köti le az edzőmeccseket.

Még egy bejelentést szeretnék tenni: Névadó szponzorunk a Hufbau-Akker tulajdonos ügyvezetője, Endrődi Ferenc jelezte, hogy cége szívesen maradna névadó szponzor az NB1-ben is. Én ezt nagyon nagy örömmel vettem és megkezdtük a tárgyalásokat e tekintetben. Ezúton szeretném Endrődi Úrnak és cégének a Hufbau-Akkernek megköszönni a magam és a csapat nevében is az anyagi és erkölcsi támogatást, mely nagyban hozzájárult ehhez a fantasztikus eredményhez!

Végezetül engedjétek meg, hogy egy hatalmas kéréssel zárjam a mondandómat. Ez pedig a TÜRELEM. Én kérek mindenkit, sajtót,szponzort, támogatót, szurkolót, hogy segítse munkánkat azzal, hogy türelmes lesz a csapattal. Ez a bajnokság nem arról fog szólni, hogy hétről hétre kit, mennyivel győzünk le. Itt szó szerint vért izzadva kell kiharcolnunk, hogy bent tudjunk maradni.

Amit ígérhetek a vezetőedző nevében is, hogy egy ilyen csapatot fog látni a közönség aki majd kilátogat a Messzi István sportcsarnokba, a szeptemberben induló bajnoki rajton.”

 

 

 

 

 

 

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!