Sima győzelem az Algyő ellen

Vasárnap este a még nyeretlen Algyő együttesét láttuk vendégül a Messzi István Sportcsarnokban. A mérkőzést végig uralva 12 góllal nyert a Kecskeméti NKSE.

Dobó Mónika védéseivel és Pénzes Laura góljával indult a találkozó, majd hétméterest hibáztak a vendégek. A csapatok felállt védelem elleni támadásban akadoztak, többször is eladták a labdát. Ebből a KNKSE jött ki jobban, hiszen az Algyővel ellentétben nekik sikerült kontrából gólokat elérniük. Hárs Adél második góljával 3-0-nál időt kért a Csongrád megyeiek trénere. Kemény Dóra második büntetőjét is értékesítette, ezzel a 12. percben 6-4 volt az állás. Dobó remekelt a kapuban, hétméterest és ziccert is hárított, mellyel még jobban megnehezítette az algyőiek dolgát. A félidő felénél Kocsis Ágnes góljával már 4 egység volt a két csapat között (10-6), a következő támadásaikból viszont rendre gólt lőttek a vendégek. Ezen próbált változtatni Varga József, a hazaiak edzője időkérésével, mely nagyon jól sült el, hiszen zsinórban 5 kecskeméti találattal, és 4 jó védekezéssel folytatódott a meccs (15-9). Pénzes Laura 5, míg Kemény Dóra 6 gólnál járt a félidő végére, vezérletükkel 19-13-as kecskeméti vezetéssel ért véget a játékrész.

A második felvonás is eladott labdák sokaságával kezdődött. A 36. percig kellett várni az első hazai találatra, majd ezt rögtön kettő követte, 22-14-nél időt kért az Algyő. Kocsis Ágnes kapott kétperces kiállítást, és ezt az időszakot 3-0-ra meg is nyerték a vendégek (24-18). Azonos létszámnál azonban újra a KNKSE dominált, és Orell Bettina lőtt egymás után kettőt. Ismét Orell volt eredményes, amikor csapata már 30-nál, míg ő maga 6 gólnál járt. (30-22). 8 perccel a vége előtt érték el a hírös városiak a 10 gólos különbséget, és az utolsó percekre ez csak nőtt. A hazaiak győzelme nem volt kérdéses ezen a találkozón, esélyeshez méltó módon nyertek. A vége 36-24.

Varga József, a KNKSE vezetőedzője: – Előzetesen egy sokkal nehezebb mérkőzésre számítottunk. A mérkőzés javarészében jól használtuk ki a helyzeteinket, ennek köszönhettük a nagyarányú győzelmünket. Emellett azonban sok technikai hibát vétettünk, és voltak periódusok, amikor a kelleténél sokkal alacsonyabb hőfokon pörögtünk. Összességében azt gondolom, hogy néző, játékos, edző egyaránt elégedett lehet egy ilyen találkozó után.

Avar György, az Algyő vezetőedzője: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, hiszen teljesen más szándékokkal érkeztünk Kecskemétre, mint ami lett belőle. Az előző fordulóban a Vasas ellen nyújtottunk kimagasló teljesítményt. Azt gondoltam, az az önbizalom, amit akkor összegyűjtöttünk előrébb röpíthet bennünket, azonban ma nagyon tompák és koncentrálatlanok voltunk.

Kecskeméti NKSE – Levendula Hotel-FKSE Algyő 36-24 (19-13)

NBI/B, keleti csoport, 7. forduló

Messzi István Sportcsarnok, 150 néző

KNKSE: Karacs 1, Hárs 4, Kocsis 4, Kaiser 3, Orell 6, Tóth L. 2, Pénzes 6, Kemény 6 (3), Krenner 2 (1)

Kiállítások: 2, illetve 4 perc

Hétméteresek: 4/5, illetve 2/4

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!