Simán nyerte utolsó hazai rangadóját a KNKSE

Szombaton került sor a Kecskeméti NKSE utolsó hazai bajnoki mérkőzésére, az ellenfél a második helyezett Göd volt. A találkozó tétje nagy volt, hiszen egy győzelemmel megelőzhette ellenfelét a Kecskemét, ami meg is történt, hiszen nagyon magabiztos, 33-21-es sikert aratott.

Az összecsapást megelőzően a klub elnökét, Orell Zsoltot köszöntöttük, aki a szezon végeztével távozik az együttes éléről. Orell Zsolt 2013-ban csatlakozott a Kecskeméti Női Kézilabda Sportegyesülethez, szerepvállalása mind az utánpótlás, mind a felnőtt gárda fejlődését nagy mértékben szolgálta. Kecskeméten először, elnöksége ideje alatt volt felnőtt első osztályú női csapat a városban, mikor 2017-ben feljutott a KNKSE az NB I-be. A vezetőségtől Veress Zsuzsanna klubmenedzser, míg a játékosok részéről Orell Bettina, köszönte meg az elnök úr hat éves munkásságát.

A mérkőzést a Kecskemét kezdhette, és Pénzes Laura góljával megszerezte a vezetést, majd egy gyors egyenlítést követően ismét ő volt eredményes, ezúttal hétméteresből, 2-1. A túloldalon is büntetőhöz jutott a Göd, de a kapufa hárította a kísérletet. Támadásban nem igazán kapta el a fonalat a vendégcsapat, valamint Dobó Mónika is nagyszerűen védte a hazai kaput, amit a hírös városiak szenzációsan használtak ki. Több sikeres gyorsindítást követően Kaiser Melitta és Pénzes vezérletével 9-3 állt a táblán a 11. percben, a vendégek trénere, Tősér Tibor ekkor időt kért. A játék képe érdemben nem változott, Kocsis Ágnes góljával a félidő második felébe 12-4-es állással léptek be a játékosok. Tökéletes támadások, masszív védekezések jellemezték a Kecskemétet, nem látszódott, hogy az ellenfél a tabella második helyezettje. Mindössze 19 perc elteltével már leszámolták a tízet a hazai szurkolók, 14-4. Varga József, a kecskeméti edző 15-6-nál időt kért, amikor egymás után két gólt kapott a csapata. Ezután 7 percig gólképtelen volt a KNKSE, így a végére egy kicsit közelebb tudott zárkózni a Göd. A szünetre 17-9-es eredménnyel vonultak a felek.

A második felvonás elején gyorsan visszaállította csapatunk a tíz gólos fórt, 20-10, még úgy is, hogy emberhátrányba kerültünk. Pénzes Laura nyolcadik találatát szerezte, majd Gulyás Vanda volt zsinórban háromszor eredményes, 23-10-nél csoda kellett volna a gödiektől ahhoz, hogy rangadóhoz méltó csatát alakítsanak ki. Negyed órával a vége előtt még mindig tíz volt közte, 24-14-nél Varga József kért időt. A két számjegyű különbség megtartása volt a célja a Kecskemétnek a maradék időben. A Göd egy támadáson belül két kapufát lőtt, a jelenet mindent leírt a vendégek balszerencsés napjáról. A Kecskemét utolsó hazai bajnokija így nagyon simára alakult, a végeredmény 33-21 lett.

Győzelmével megelőzte a Göd együttesét a KNKSE, és egy fordulóval a vége előtt fellépett a dobogóra.

Varga József (Kecskemét): – Sokkal nehezebb és küzdelmesebb mérkőzésre számítottam, főleg abban a pillanatban, amikor megláttam a vendégek összeállítását. Mentálisabban előrébb voltunk a mai napon, mint az ellenfél, és ez elég volt ahhoz, hogy nagy előnyre tegyünk szert az első félidőben. Ezt a későbbiekben nem hogy tartani, de növelni tudtuk. Hatalmas dicséretet érdemelnek a játékosaim ez után a tavasz után, mert olyan nem várt nehézségekkel kellett megküzdenünk, amik nagyban gátolták a munkánkat. Hiányzók, cserelehetőségek hiánya és sérülések hátráltattak bennünket. A jelenlegi pozíciónk abszolút megérdemelt, és az utolsó fordulóban Kispesten is győzni szeretnénk.

Tősér Tibor (Göd): – Sajnos sok értékelni való nincsen, ami a mi játékunkat illeti. Nagyon jól tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, a KNKSE nagyon jól összeállt tavaszra. Nálunk a hazaiak szituációjához képest pont fordított a helyzet, hetek óta gödörben vagyunk. Ezzel a mentalitással és hozzáállással nem lehet ezt a sportot űzni, a játékosaimnak nagyon el kell gondolkoznia azon, hogy mi is történt ma. Gratulálok a Kecskemétnek, és további sok sikert kívánok nekik!

 

Kecskeméti NKSE – Gödi SE 33 – 21 (17 – 9)

Női kézilabda NB I. B, Keleti-csoport, 21. forduló

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Gáspár, Vörös

 

KNKSE: Pénzes 9 (4), Kaiser 4, Kocsis 4, Gulyás 3, Orell 3, Tóth 3, Szabó 2 (1), Hárs 2, Karacs 2, Németh 1,

 

Kiállítások: 6, illetve 8 perc

Hétméteresek: 5/5, illetve 6/3

 

 

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!