Stachó Vivien a Kecskemét csapatában

A Szent István SE csapatából érkezik kölcsönbe Stachó Vivien, aki korábban Szegeden, Dunaújvárosban, de a SZISE NBI-es csapatában is játszott, az előző szezont a Kispestnél töltötte.

Az átlövő fiatal kora ellenére rutinos játékosnak számít, így a szakmai stáb neki is nagy szerepet szán majd célunk elérésében a következő bajnoki évben. A Viviennel készült interjúban mesélt eddigi pályafutásáról, de üzent a szurkolóknak is.

Vivi, mesélj kicsit a sportmúltadról, illetve arról, hogy miért esett a választás Kecskemétre?

10 évesen kezdtem el a kézilabdát Makón, onnan kerültem 14 évesen a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, majd szinte haza Szegedre. Innen igazoltam Dunaújvárosba, ahonnan a sérülésem után visszakerültem Szegedre. Otthon töltött másfél év után kerültem a Szent István SE csapatához, Kovács Péter volt akkor az ifjúsági csapat vezetőedzője, az ő személye vonzott Budapestre. A felnőtt csapat ebben az évben megnyerte a bajnokságot, így a következő szezonban már az első osztályú felnőtt csapattal készülhettem a szezonra. Az előző szezonban a Kispest csapatával indultunk az NB1/B Keleti csoportjában, 3. helyen végeztünk. Nyár elején kaptam a megkeresést a Kecskemét csapatától, és a felvázolt tervek alapján ezt a lehetőséget találtam számomra a legkedvezőbbnek és a legjobbnak.

Ha jól tudom, egyetemre is jársz, mit tanulsz?

Igen, Testnevelési Egyetem hallgatója vagyok. Szeptembertől kezdem a harmadik évemet edzői szakon.

Hogyan telik a nyarad, mivel töltöd a felkészülésig időszakig hátralévő időt?

A nyarat Pesten töltöm, kisgyerekekkel foglakozom heti 2-3 alkalommal edzést tartok nekik. Egy hetet töltöttem a barátaimmal egy kisebb belföldi utazással, ahol a pihenésé volt a főszerep. Hétvégenként általában hazautazom a családomhoz Makóra, és ilyenkor az egész hétvégét velük töltöm. Szerencsére nagy a családunk és mindenkivel tudok találkozni és egy kevés időt velük tölteni. A legtöbb időt az unokaöcséimmel és a húgommal töltöm, a fiúk kis rosszcsontok és gondoskodnak róla, hogy otthon se unatkozzak.

A KNKSE felnőtt csapata az előttünk álló szezonban az NBII-ben játszik. A cél világos, azonnali visszajutás. Te hogyan készülsz a szezonra?

Július második hetében elkezdtem a felkészülést egyéni programmal a Szent István erőnléti edzőjével, és kaptam a kecskeméti csapattól is programot, így a fizikai felkészülés már javában zajlik.

Mit üzensz a kecskeméti szurkolóknak?

Ahhoz, hogy elérjük a célunkat, nagyon nagy szükségünk van a szurkolóinkra is, és nagyon remélem, hogy minél többen kilátogatnak majd a mérkőzéseinkre és jó hangulatot teremtenek a sportcsarnokban. Nagyon várom a találkozást. Hajrá Kecskemét!

.. és néhány további információ:

Stachó Vivien

Születési idő: 2000.02.11
Születési hely: Szeged
Poszt: Irányító, Átlövő

Mezszám: 11
Testmagasság: 176 cm
Testsúly: 67 kg
Eddigi klubjai: Makó KC, PC TRADE Szeged, Dunaújváros, Kispest NKK, Szent István SE
Legjobb eredményei: Ifjúsági 1.osztály 2.hely; NB1/B 3.hely; MEFOB 1.hely

Kedvenc film: Mamma Mia, Derült égből Polly
Kedvenc zenekar /énekes: nagyon sokféle zenét hallgatok, de nincs kedvenc
Kedvenc színész: Jennifer Aniston
Hobbi: Olvasás, autóvezetés, sorozatnézés

Kedvenc étel: Anya húslevese és krumplisalátája

Kedvenc állat: Az összes állatot nagyon szeretem, de Leo kutyám a kedvencem.

Vivien, üdv Kecskeméten, sok sikert kívánunk!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!