Töretlen a lendület – dobogón a KNKSE

A Nyíradonyt látta vendégül a KNKSE szombat délután a Messzi István Sportcsarnokban. A remek formában lévő kecskeméti lányokat a mai napon sem lehetett megállítani, 32-30-as győzelmükkel itthon tartották a két pontot.

 

7-7-ig folyamatosan fej-fej mellett haladt a két csapat. Ezután a Kecskemét Kocsis és Hárs révén elhúzott kettővel, 9-7. Ennek okán időt kért Sándor László, hogy megtörje a hazaiak lendületét. Az időkérés után rögtön emberhátrányba kerültek a hírös városiak, ezt kihasználták a vendégek és Sopronyi góljával egyre zárkóztak, 9-8. Kaiser és Hárs találatával azonban már hárommal vezetett a KNKSE, 11-8. Ezután feljebb kapcsolt a Nyíradony és egy kimaradt büntető után, lerohanásból egyenlítettek, 12-12. Varga József ekkor időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben. A játékmegszakítást követően Orell és Karacs góljával kétgólos előnyre tett szert a KNKSE, 14-12. A kétgólos különbséget az első félidő végéig sikerült tartania a hírös városi gárdának, 17-15.

 

A második játékrész rögtön Kaiser góljával kezdődött (18-15), majd hiába kerültek emberhátrányba a vendégek, Borgyos és Kenyeres révén egy egységnyire zárkóztak, 18-17. Ezután Pénzes hetesével és Karacs duplájával már négy góllal ment a Kecskemét, 21-17. Ezt követően feljött kettőre a vendégcsapat, de a folyamatos gólváltások miatt állandósult a háromgólos differencia. 23-21-nél azonban két egymást követő támadásból is gólt szerzett a KNKSE, 25-21. Sándor László ekkor elhasznált egy újabb timeoutot. A Kecskemét azonban egészen a mérkőzés végéig tudta tartani a négy-öt gólos vezetést, csupán az utolsó egy percre engedtek ki a hírös városi lányok, ekkor a vendégek gyors egymásutánban háromszor is mattolták Dobót, de a hírös városiak 32-30-ra így is simán behúzták az összecsapást.

 

Sándor László (Nyíradony): Először is gratulálok a hazai csapatnak. Sajnálatos módon Siska Pálma a csütörtöki edzésen megsérült, így ma nélkülöznünk kellett, nagyon hiányzott az ő hármas védőjátéka, valamint a támadójátéka is nagyon hiányzott. Védekezésünk nem igazán állt össze, támadásban mutattunk néha olyat, ami bravúros volt. Sajnos a kapusteljesítményünk sem olyan volt, mint az előző mérkőzéseken. Megint hátrányból kellett játszanunk, de ezúttal nem sikerült fordítanunk.

Varga József (KNKSE): Nálunk is hiányzott egy meghatározó játékos, Dajka Bettina. Most azt szeretném kiemelni, hogy nem az egyéni teljesítmények döntöttek, hanem igazi csapatmunka volt. Elsősorban támadásban voltunk ott, a védekezésünk elég szellősnek bizonyult. Azzal tudtunk felülkerekedni, hogy több volt a rendezetlen védelem elleni gólunk.

 

KNKSE – Nyíradony VVTK 32 – 30 (17 – 15)

Hazai gólszerzők: Karacs 6, Hárs 2, Kocsis 4, Kaiser 6, Németh 2, Orell 5, Pénzes 7

 

Kiállítások: 10 perc, ill. 8 perc

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!