Új kapusedzővel bővült a Hufbau – Akker KNKSE szakmai stábja

Kovácsné Bartha Anikó személyében új kapusedzővel bővült a Hufbau – Akker Kecskeméti NKSE szak-mai stábja. A szakember számos élvonalbeli játékos pályáját egyengette már, dolgozott utánpótlás és felnőtt csapatoknál egyaránt.Az előző szezonban a Békéscsabai Előre NKSE-nél dolgoztál kapusedzőként.

Mesélnél egy kicsit a pályafutásodról? Mi motivált a váltásban?

Régi időkre tekint vissza a kapcsolatom a békéscsabai kézilabdával. Saját nevelésű játékosa voltam az egyesületnek, ott ismerkedtem meg a sportággal. Érettségi után Hódmezővásárhelyre igazoltam, aki-kel néhány év után feljutottunk az első osztályba. 7 évet töltöttem ott, onnan lettem válogatott kerettag. A fiam születését követően visszaigazoltam Békéscsabára 1993-ban. Egy év orosházi kitérőtől eltekintve 2003-ig az anyaegyesületemnél játszottam, itt is fejeztem be az NB I- es pályafutásomat.

Levezetésként az akkor NBI/B-s gyulai csapatban játszottam még 2 évet. 10 évvel ezelőtt kezdtem el edzősködni, mivel szeretem a sportágat és nagyon jól érzem magam gyerekek között, hamar megtaláltam a helyem ebben az új szerepkörben. A kapusokkal való foglalkozás valóban a “szívem csücske”, legyenek a játékosok kicsik vagy már felnőttek. 4 évet töltöttem a csabai kispadon, mint kapusedző.

Nagyon sokat tanultam az elmúlt időszakban és kiváló szakemberekkel dolgozhattam együtt. Bár sokáig hezitáltam, de végül is a váltás mellett döntöttem, mert szeretnék részt venni abban a szakmai munkában, amelynek révén Kecskeméten minél több ember örömét lelheti majd ebben a játékban.

A játékoskeret 1-2 szerződéstől eltekintve végleges, hamarosan sajtótájékoztatón mutatjuk be az újonnan érkezőket. Szakmailag mit szeretnél megvalósítani Kecskeméten?

A következő év elsődleges célja, hogy olyan megbízható, stabil kapus teljesítményt nyújtsunk, ami elősegíti a megfogalmazott feladatok és kitűzött célok elérését. Egy kicsit a jövőbe tekintve pedig, szeretnék egy olyan kapusképzési rendszert kialakítani, amely az egyesület minden korosztálya számára lehetőséget biztosít a tanulásra és a fejlődésre.

Kevesebb mint egy hónap múlva kezdődik a felkészülési időszak a csapat számára. Egyeztettetek már a vezetőedzővel a közös munkáról?

Természetesen, többször is beszéltünk már és bár még nagyvonalakban, de sok mindent egyeztettünk. Varga Józsefet már nagyon régóta ismerem, még aktív játékos koromból. Nagyon várom a közös munkát!

Kecskemétre költözöl a szezon kezdetén? Tudhatunk részleteket a családodról, vagy egyedül érkezel?

Egy 26 éves, már felnőtt fiam van, akit a munkája Békéscsabához köt, úgyhogy egyedül költözöm Kecskemétre.

Lesz-e alkalmad még a felkészülési időszak előtt nyaralni, pihenni, mivel töltöd a szabadidődet, hogyan tudsz feltöltődni?

Ezen a nyáron a munkahelyváltás és a költözés miatt inkább csak itthon pihenek, de így is meg lesz a lehetőségem arra, hogy egy kicsit feltöltsem az energiaraktárakat az új szezon előtt.

A vezetőedzőt, Varga Józsefet is megkérdeztük a babonáiról, szokásairól. Neked van valami megszokásod?

Nem vagyok babonás, inkább az elvégzett munkában hiszek.

  

Köszönjük az interjút, még egyszer üdvözlünk a csapatban, sikeres munkát kívánunk Kecskeméten!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!