Újabb visszatérő – Kisjuhász Petrát kérdeztük

Kisjuhász Petra 7 év után tér vissza Kecskemétre, magának és az Egyesületnek is bizonyítani szeretne, megállja a helyét az NBI/B-ben. Ahogyan a pályán, az életben is több poszton helytáll, hiszen nem csupán kézilabdázik, de edzőként is dolgozik, emellett munkahelye is van.

Petra, mi történt veled az elmúlt hét évben?

Kecskemétről történő távozásom után Ceglédre kerültem, ahol négy esztendőt töltöttem el. A csapat összetételéből adódóan úgy alakult, hogy számomra idegen pozíciókban is játszanom kellett, és ezekből a helyzetekből igyekszem mai napig profitálni, hogy összetett, több poszton bevethető játékos legyek. Szerettem a közösséget is, ami ott kialakult, de végül a váltás mellett döntöttem, és a legutóbbi – félbeszakadt – szezont már a szintén harmadosztályú Inárcsban töltöttem. Ez az év nem volt felhőtlen, én személy szerint többet vártam a csapatunktól ebben az idényben, de most ebből is merítve még motiváltabban tudok hazaérkezni.

A játék mellett edzősködöm is, jelenleg a Kecskeméti Sportiskola U11-12-es korosztályú leány kéziseivel éljük együtt a mindennapjainkat, immár 4 éve. Egy emberileg imádnivaló, a tudást magába szívni akaró és emellett egymásért harcolni nagyon tudó társaságot alkotnak, akikre borzasztó büszke vagyok és imádok velük dolgozni.

Mindezeken túl a civil életem is elindult, dolgozom és igyekszem ezen elfoglaltságaimat a lehető legjobban koordinálni és megszervezni.

Készültél korábban a kecskeméti visszatérésre?

Természetesen régóta dédelgetett álmom volt, hogy újra kecskeméti mezben léphessek pályára, hiszen itt élek, ez a város az otthonom, itt van a családom és a baráti köröm, és ráadásul nem tudtam a korábban itt töltött időszakban kiteljesedni. Most érettebben, tapasztaltabban, és nem mellékesen nagyon motiváltan érkezem, ugyanis szeretném bebizonyítani magamnak is, hogy megállom a helyem ebben az osztályban. A visszatérés mellett részemről sok érv szólt, a kérdés csak az volt, hogy a klub részéről van-e fogadókészség. Miután ez az akadály is elhárult, nem kellett sokat gondolkodnom, hiszen ezt szerettem volna.

Neked hogyan teltek az elmúlt hónapok és hogyan kapcsolódsz ki a felkészülési időszakig?

A munkám folyamatos volt, ott nem volt pihenés vagy leállás, az edzősködés terén pedig eleinte online módon, majd végre személyesen is találkozhattam a csajszikkal, és hasznos néhány hetet tudtunk újra együtt tölteni. Egy rövid, két hetes regenerációs időszak következett, azóta pedig végzem a felnőtt csapat részére kiadott edzésprogramot.

A közös felkészülés kezdetéig még igyekszem pár napot pihenni, elutazni és kikapcsolódni, hogy feltöltődve vághassak neki az alapozásnak.

Mit vársz a következő bajnoki évtől, te mit vársz magadtól?

A járvány okozta átrendeződés miatt sok a bizonytalanság, és a csapatok erősorrendjét is nehéz lenne meghatározni. Természetesen eddig is figyeltem és követtem az NB/1 B történéseit, és az biztos, hogy az idei szezon is nagyon nehéz lesz. A miénk egy átalakuló gárda, sok új játékossal, és idő szükséges a csapat összegyúrásához, ehhez viszont türelemre lesz az elején szükség. Remélhetőleg egy jó szellemiségű, harcos társaság leszünk, és bízom benne, hogy az öltözőben is jó hangulat uralkodik majd, és ezek így együtt vezethetnek véleményem szerint egy sikeres szezonhoz. Magam részéről pedig szeretnék ehhez a sikeres szezonhoz minél többet hozzátenni, és hasznos tagja lenni minden téren az együttesnek.

Bizonyára vannak szép emlékeid a kecskeméti szurkolókkal kapcsolatban. Mit üzensz nekik?

Amikor legutóbbi kecskeméti színekben szerepeltem, akkor még a Rákóczi iskolában játszottunk, és a szurkolók egy része is más volt, de ettől függetlenül jó viszonyt ápoltam mindenkivel, akit ismertem. Ami az idei évet illeti, az biztos, hogy a szurkolókra nagy szükségünk lesz, és bízom benne, hogy egymásra is találnak a csapattal, mi pedig szép és eredményes játékkal tudjuk meghálálni a kitartásukat és támogatásukat.

adatok és kedvencek:

Kisjuhász Petra
Születési idő: 1990.09.17.
Születési hely: Cegléd
Poszt: szélső-irányító

Mezszám: 9
Testmagasság: 174
Testsúly: 68
Eddigi klubjai: Vasas SC, Abonyi KC, Ceglédi KCSE, Inárcs-Örkény KC
Legjobb eredményei: NB II 1. hely, NB1/b 2. hely
Hobby: olvasás
Kedvenc étel: Édesapa-féle Bácskai-bulguroshús
Kedvenc állat: az összes
😊

Petra, üdvözlünk újra a csapatban, sikeres szereplést kívánunk! Hajrá GBB Zrt. Kecskeméti NKSE!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!