Indul az ifi bajnokság

Az ifjúsági csapat számára a hétvégén, szeptember 1-jén elkezdődik a bajnokság. A hat hetes felkészülést követően a lányok edzőjét Mátrai Pétert kérdeztük, készen áll-e csapata a rajtra.

 

Peti, hogy sikerült a felkészülés, el tudtátok végezni, amit elterveztél?

Ez a másfél hónap nagyon gyorsan eltelt. Sok új játékost kellett beépíteni a csapatba. Ráadásul volt egy-két dolog, ami hátráltatta a felkészülést. Annak, amit elterveztem a felkészülési időszakra, 90 % -át el tudtuk végezni, ebből a későbbiekben tudunk építkezni. A csapat jó úton halad, de még idő kell ahhoz, hogy a befektetett munka kifizetődjön.

 

A felkészülés elején elmondtad, hogy Radva Erzsébet érkezett belső pozíciókra, illetve több serdülő is készül a csapattal? Történt-e a keretben egyéb változás, hogy illeszkedtek be a serdülők a csapatba?

Igen. Szerencsére Radva Erzsébet gyorsan beilleszkedett csapatba, hiszen már ismert néhány lányt a csapatból akik segítettek neki ebben. A játék rendszerbe való bekapcsolódásba sem volt nehéz dolga, hiszen mi már dolgoztunk 1 évet együtt és ismeri az én elképzeléseimet. A serdülő játékosok a vártnál jóval gyorsabban fel tudták venni az ifi ritmusát. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az idősebb játékosok sokat segítenek és támogatják őket, hogy gördülékenyen menjen a váltás.

 

 

Az első bajnokit szeptember elsején idegenben, a Csepel ellen játsszátok. Mire számítasz?

A felkészülés során játszottunk ellenük edzőmeccset, ahol sajnos csúnya vereséget szenvedtünk.  De akkor nem az eredményen volt a hangsúly, hanem azon, hogy minél jobban összeszokjunk és hogy lássam, ki hol bevethető, illetve kiderüljön, hogy a gyakorolt játékelemeket, amelyekre a későbbiekben építünk majd, hogyan tudjuk megvalósítani. Arra számítok, ha azokat a taktikai elemeket végig csináljuk, amiket gyakoroltuk, fegyelmezetten játszunk és CSAPATKÉNT 60 percen keresztül küzdünk. Ha ez így lesz, akkor bármi lehet a vége. Ki – ki meccsre számítok. Bízom a játékosaimban és majd a végén eldől, hogy ki volt a jobb.

 

Szurkolunk a lányoknak, sok sikert! Hajrá Kecskeméti NKSE!

Hír megosztása:

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!