Kerékgyártó Zsoltot kérdeztük az ifi elmúlt három meccséről

Ifjúsági csapatunk három mérkőzést játszott az elmúlt időszakban. A bajnokságban a Debrecen ellen léptek pályára idegenben, majd a Dunakanyar Akadémia gárdáját fogadták a lányok. A sort a megyei bajnoki zárta a Tiszakécske ellen.

Bár a bajnoki meccseken nem sikerült nyernie csapatunknak, a megyei küzdelmekben szerzett győzelem után továbbra is vezetik a tabellát a kecskeméti lányok. Kerékgyártó Zsolt edzőt kérdeztük a meccsekről.

 

„A Debrecen elleni idegenbeli mérkőzés még a tavaszi szünet előtt került megrendezésre. Mivel nagy különbség van a két csapat között, igazából edzőmérkőzésnek tekintettem a találkozót. Ha nagyon küszködünk, akkor is van 8-10 gól differencia a másik fél javára, így inkább arra fektettem a hangsúlyt, hogy mindenki pályára lépjen, mindenki szerezzen tapasztalatot az ország egyik legjobb csapata ellen. Ez megmutatkozott a végeredményben, viszont néhány fiatal játékosunk azért megmutatta, hogy van jövőjük a kézilabda pályán.

 

A szünet után, két napos közös felkészülés után került sor egy nagyon fontos hazai mérkőzésre a Dunakanyar Akadémia gárdája ellen. Vendégeink jobban állnak a bajnokságban, de úgy éreztem egy összefogott, jó játékkal lehet keresnivalónk a váci csapat ellen. Nem is jártunk messze a megoldástól, viszont erőnkből sajnos csak 52 percre futotta. Addig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de akkor megtörtünk. Igaz egy súlyosnak tűnő sérülés miatt ekkor már nem volt pályán a legjobb góllövőnk és több játékosunk is szenvedett kisebb fájdalmaktól, de ez nem indokolta azokat a ki nem kényszerített hibákat, amelyek miatt a vendégeink megugrottak 3 góllal. Ezután már kényszerpályán voltunk, siettetni kellett a játékot, ami újabb hibákhoz vezetett, így kialakult a mérkőzésen a legnagyobb különbség, ami abszolút nem volt benne a meccsben. Sajnos szólnom kell a játékvezetésről. Előre hangsúlyozom, hogy nem emiatt vesztettünk, de sajnos a két sípos ember tudása nem volt méltó a csapatok felkészültségéhez.

 

Rögtön az ifi bajnoki mérkőzés utáni napon pályára léptünk a megyei bajnokságban is, a Tiszakécske vendégei voltunk. Ezen a meccsen a legfontosabb feladatom az volt, hogy a mérkőzés terhelést valamelyest kiegyenlítsem, a kevesebbet játszóknak meg kellett adnom a lehetőséget a játékra. Ha a játék összképét nézem, akkor ez sikerült is, hiszen gyakorlatilag minden mezőnyjátékosunk szerzett gólt és valamit hozzá tudott tenni a győzelmünkhöz. Ha az eredmény alakulását nézem, akkor kicsit izgalmasabb a helyzet, hiszen volt olyan pillanata az összecsapásnak amikor 7-tel is vezetett a hazai csapat. A két csapat közötti sebességkülönbség miatt igazából nem gondoltam, hogy kikaphatunk, de azért voltak izgalmas pillanatai a találkozónak.”

 

Eredmények:

 

DVSC-Schaeffler – Kecskeméti NKSE 46:22 (19:13)

Kecskeméti NKSE – DKA 24:29 (12:12)

Balogh Tészta TVSE – Kecskeméti NKSE II 24:27 (14:9)

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!