Egy győzelem, egy vereség az ifi hétvégi mérlege

Ezen a hétvégén is dupla mérkőzést játszott ifjúsági csapatunk, de szerencsére péntek – vasárnap ritmusban, így volt egy kis pihenő a két meccs között. A mérleg egy győzelem, egy vereség – Kerékgyártó Zsolt értékelt.

„Pénteken az ifi bajnokságban léptünk pályára a győzelem reményében az egyik közvetlen riválisunk, a PC Trade Szeged ellen. Sajnos nem sikerült nyernünk, amivel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a bajnokság végkimenetelét illetően.

Maga a mérkőzés nem alakult rosszul számunkra. Egy kellemes kezdés után visszaestünk kicsit és a Szeged magához ragadta a vezetést, de a félidő végére rendeztük a sorokat és két gólos előnnyel vonultunk a szünetre. A második félidőben már voltak gondjaink. Bár a végjátékra még előnnyel érkeztünk, de mind gondolatban, mind mozgásban lelassultunk és ez rengeteg rossz döntéshez és technikai hibához vezetett. A játékosok elmondása alapján nagyon elfáradtak. Ezt nem ennek a meccsnek tudom be, hanem a közelmúlt meccsdömpingje okozta a tompaságot. Sajnos nem tudtam elegendő pihenőidőt biztosítani a kulcsjátékosainknak és ez ezen a létfontosságú meccsen ütközött ki.

A biztos bennmaradáshoz most már bravúrokra van szükségünk. Én bízom a csapatban, tudom, hogy van bennünk annyi, hogy okozzunk meglepetést a bajnokság hátralévő részében. Már csak az kell, hogy a lányok is higgyenek magukban annyira, hogy ezt be is bizonyítsák.

 

Az előzmények után kicsit tartottam a vasárnapi összecsapástól, ráadásul Soltvadkerten ősszel kikaptunk, tehát kíváncsi voltam, hogy a lányok túl tudtak-e lépni a pénteki kudarcon. Szerencsére nem volt gond, úgy érzékeltem, hogy a csapat készen áll az újabb feladatokra. A mérkőzés alatt bebizonyították, hogy tudnak koncentráltan, odafigyelve játszani, megadva a tiszteletet az ellenfélnek és saját maguknak. Bár a vendégek nehezményezték a védekezésünk keménységét, én úgy gondolom, hogy azzal tiszteljük meg őket, ha szándékosan nem puhítjuk fel a mostanra kialakult és aránylag jól működő rendszert. Ez a mérkőzés jól szolgálta csapatunk felkészülését az elkövetkező nagy feladatokra. Jövő szerdán egy hasonló hangulatú mérkőzésre számítok a megyei pontvadászatban, hogy aztán egy kis erőgyűjtés után vasárnap megpróbáljunk meglepetést okozni az első osztályú ifjúsági bajnokságban.”

 

Eredmények:

Kecskeméti NKSE – PC Trade Szeged 27:28 (18:16)

Kecskeméti NKSE II – STE-BS Plastic 31:16 (15:8)

 

Hajrá Kecskeméti NKSE!

 

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!