Megtartotta évzáróját Egyesületünk

Május utolsó napján a Granada Konferencia Wellness és Sport Hotelben tartottuk évzáró, éremátadó rendezvényünket. Eseményünket megelőzte az Egyesület tisztújító közgyűlése, hiszen ahogyan arról már korábban beszámoltunk, 2019. július 1-től Orell Zsolt elnök lemondott tisztségéről. A Kecskeméti Női Kézilabda Sportegyesület elnöki pozícióját a klubmenedzser, Veress Zsuzsanna veszi át.

A sajtónyilvános évzáró ünnepségre szurkolóinkat is meghívtuk, részt vettek a korábbi elnökség tagjai is, és a felnőtt gárda mellett a megyei bajnok ifjúsági csapat is jelen volt.

Orell Zsolt köszöntő beszédében visszatekintett az elnöksége alatt történt eseményekre. Elmondása szerint bár nagy kudarcként élte meg, hogy tavaly kiesett a csapat az első osztályból, nem bánta meg, hogy elnökként és támogatóként továbbra is a Kecskeméti NKSE élén maradt, hiszen számára a leginkább szerethető csapat állt össze a 2018-19-es szezonra.

Ahogyan fogalmazott: „Számomra az idén szerzett bronzérem csillog a legfényesebben, mert úgy érzem, ebben van a legtöbb munka, alázat, küzdelem.” Döntésében megerősítette az is, hogy a Bács-Kiskun Megyei Bajnokságban elindított ifjúsági csapat győztesként zárta a szezont, ráadásul jövő évi első osztályú tagságát is kiharcolta az ifjúsági bajnokságban.

A visszatekintés után Orell Zsolt megköszönte kollégáinak, a stábnak, a játékosnak a közös munkát, a szurkolóknak a támogatást, mindenkinek sok sikert kívánt a jövőre nézve.

Beszédét zárva bemutatta az Egyesület új elnökét és átadta a szót Veress Zsuzsannának. Az új elnök összefoglalóját azzal kezdte, hogy megköszönte a leköszönő elnöknek, hogy bizalmat szavazott neki, bízott benne és támogatta eddigi munkáját.

A 2019-2020-as szezon formálódó felnőtt csapatával kapcsolatban elmondta, a szakmai stáb változatlan, Varga József Kovácsné Bartha Anikó segítségével irányítja majd a gárdát. 5 biztos távozó van, de a csapat magja megmarad. Akik máshol folytatják pályafutásukat: Dobó Mónika, Dajka Bettina, Kocsis Ágnes, Hárs Adél és Kemény Dóra. A tárgyalások már folynak az újonnan érkezőkkel, hamarosan ezek eredményéről is tájékoztatjuk majd a nyilvánosságot.

A megyei bajnokság megnyerésével jogot szereztünk az NBII-ben való indulásra, amelyet vállal a klub. Célunk az utánpótlás további fejlesztése, két kecskeméti általános iskolában szeretnénk kézilabda edzéseket indítani.

A megszólalásokat Varga József folytatta, aki az őszi szezon értékelésével kezdte beszámolóját. A vezetőedző elmondta, óriási kihívás volt számára az indulás, egyrészt az új játékosok beépítése, másrészt az általa preferált játékstruktúra kialakítása a sok szerencsétlen sérülés, betegség miatt. Ennek eredménye volt a viszonylag gyenge őszi teljesítmény, azonban a több mint 80%-os tavaszi szezonnal együtt büszke lehet a csapat az elért eredményre.

Ahogyan fogalmazott: „Egy olyan szoros bajnokságban sikerült bronzérmet szereznünk, ahol a második és az ötödik helyezettet kettő pont választja el. Olyan gólátlagot sikerült produkálni, amely sok csapatnak becsületére válna. A mérkőzések nagy százalékában úgy teljesített a csapat, ahogy az elvárható egy olyan csapattól, ahol olyan háttér áll rendelkezésre, mint Kecskeméten.”

Varga József mondandója végén megköszönte az utánpótlás játékosoknak, hogy létszámhiány esetén is segítették a munkát, akár azzal is, hogy részt vettek az edzéseken és így hatékonyan tudott a felnőtt együttes gyakorolni. Végül megköszönte a szurkolóknak a bajnokság végére egyre hangosabb biztatást.

Az évzáró rendezvényen a résztvevők beszédei után az érmek átadása következett, a felnőtt csapat megkapta a bronzérmeket, a megyei bajnokságban szerzett aranyérmeket pedig a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Járdi Ádám adta át a csapattagoknak.

Szurkolóink is készültek, megköszönték Orell Zsolt eddigi munkáját, de Varga József edzőt is köszöntötték. Elbúcsúztak a távozó játékosoktól és jutalmazták a szurkolói csoport által az év legjobbjának választott Pénzes Laurát.

A napot jó hangulatú évzáró vacsora zárta. Júniusban pihenőre indulnak a lányok, a munkát a július közepén induló felkészülési időszakkal folytatják.

 

 

 

 

 

 

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!