Döntetlen a szezon első rangadóján

Az első fordulóban az Orosháza otthonába látogatott felnőtt csapatunk. Varga József korábban adott interjújában elmondta, igazi rangadóra számít.

Az első orosházi rohamokat sikerrel visszaverte a KNKSE, ám a támadásokba többször hiba csúszott, így a 8. percre kétgólos előnyt szerzett a hazai alakulat.  Elsősorban szélsőink révén hamar egyenlítettünk. Noha fölényben játszottunk, az orosházi átlövések szinte kivétel nélkül utat találtak a kapuba, így Varga József 15 perc után Dobó helyett Pálinkást hívta hadba. A második negyedórában Pénzes remek lövésekkel mattolta az orosházi hálóőrt, ám komoly előnyt nem tudott kiharcolni a KNKSE, védekezésünk kissé fellazult és a passzívig játszó hazaiak gyakorta az utolsó lövésből gyarapították találataik számát. A 27. percben Hárs szemfüles labdaszerzéssel kettőre növelte a Kecskemét előnyét, amit a nagyszünetig tartani is tudtuk (14-16).

Nagyot fordult a játék képe a második felvonásban. Dajka Betti köszönt be először a hazaiaknak, aztán beindult a kecskeméti henger. Vezetőedzőnk Pálinkás helyett Dobó Mónikát állította a kapuba. A gépezet remekül működött a játékrész derekáig, a 48. percben már hat találat volt az előnyünk. Dajka Bettit ápolni kellett, így Kemény Dóra állt a helyére, azonban nem zökkentünk ki, olykor kettős emberhátrányban is álltuk a sarat. Csakhogy rohamosan fáradni kezdett a KNKSE, így az Orosháza megkezdte a felzárkózást. Az utolsó tíz percben már sokat hibáztunk, míg a hazaiak 40 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek (28-28) és hárították az utolsó kecskeméti kísérletet is, így sajnos meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Varga József vezetőedző: – Kifejezetten jól szövögettük a támadásainkat, de a második félidőben kétszer is kettős emberhátrányba kerültünk, akkor jött vissza az Orosháza. Fizikailag is megterhelte a csapatot ez a periódus, a végjátékban sokat hibáztunk. Úgy érzem, hogy pontot vesztettünk, mintsem pontot szereztünk. Nagyon kiélezett lesz a bajnokság, látszik a hétvégi eredményekből. Dolgozunk tovább, bízom a jobb folytatásban!

Oxxo Energy Orosházi NKSE – Kecskeméti NKSE 28-28 (14-16)
női kézilabda NBI/B kelet, 1. forduló

Kecskemét gsz.: Kemény 1, Dajka 5, Pénzes 9, Kocsis 1, Karacs 5, Hárs 6, Gulyás 1.

Hétméteresek: 3/3 illetve 6/4.
Kiállítások: 10, illetve 8 perc.

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!