Javában tart a felkészülés a felnőtt és az ifi csapat számára

Mint ahogyan korábban hírt adtunk róla, augusztus 2-án megkezdte a felkészülést a Kecskeméti NKSE felnőtt és ifjúsági csapata.

Az első edzés az ismerkedéssel, állapotfelméréssel, majd a következő bajnoki év játékfilozófiájának megismerésével és a kitűzött cél ismertetésével kezdődött. Dr. Paic Róbert vezetőedző elmondta, munkáját Kovácsné Bartha Anikó kapusedző és Mátrai Péter segíti majd.

„Nagyon kemény munka vár ránk, de azt remélem, mindannyian együtt tudunk majd működni a cél eléréséért, ami az azonnali feljutás. Fontos, hogy a nyitott kommunikáción, a kölcsönös bizalmon alapuljon a munka, nincs alá-fölérendeltségi viszony a játékosok és a stáb között, bármivel fordulhattok majd hozzánk” – mondta el a vezetőedző.

 

A felkészülés első hetében napi egy edzés szerepelt a programban, az elmúlt héten már két edzésen vettek részt a lányok. Az edzéstematika igen változatos, az erősítő és labdás edzések mellett strandkézilabda, de úszás is szerepel a menetrendben.

Az első edzőmérkőzéseket – délelőtt és délután- a SZISE ellen játszottuk augusztus 13-án. Ahogyan a vezetőedző elmondta, nem az eredményen volt a hangsúly.

„Az első meccsen, főleg az első félidőben egál körül volt a mérkőzés. Jól ment a 3:2:1, pedig még nem nagyon volt alkalmunk gyakorolni. Amivel nagyon elégedett vagyok, az a csapategység és egymás buzdítása. Az edzőmeccsek előtt kb. 18-20 órát edzettek a lányok az előző négy napban, nagyon fáradtak voltak. Mégis, találtak energiát arra, hogy egymást vigyék előre. A lövések és a játék természetesen még nem úgy ment, ahogyan az elvárható, de ilyen felállásban még nem gyakoroltunk. Ahogy telt az idő, kijött a fáradtság és a teljesítmény is csökkent. A cél nem a győzelem volt és az eredményt sem nagyon számoltuk, a gyakorláson volt a fókusz és azon, hogy minél előbb összeálljon a csapat. A második meccsen már szinte végig az ifi sor játszott mindkét csapatnál.

A kerettel kapcsolatos kérdésünkre a vezetőedző a következőket mondta:

„Égető kérdés volt egy kapus szerződtetése, ez úgy tűnik sikerült, új csapattagunk a héten már bemutatkozik. Egy lövő még jól jönne a csapatba, meglátjuk hogyan alakul a keret szeptemberig.”

A felkészülés harmadik hete kezdődött, a taktikai elemek beépítésével folytatódik a program. A héten a Szentendre ellen játszik edzőmeccset a csapat.

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!