Jobb szélen – Bab Ágota

Július 06-án kezdetét veszi a 2020/2021-es bajnoki évet megelőző felkészülési szezon a felnőtt csapat számára. A tréningek általában csak július közepén kezdődnek, a mögöttünk álló rendhagyó tavasz miatt azonban a vezetőedző Varga József úgy gondolta, szükség van arra, hogy a játékosok mielőbb visszatérjenek. A GBB Zrt. Kecskeméti NKSE hét új érkezővel egészül ki, akik közül hat új játékost már bemutattunk. Most Bab Ágotát, az újonnan igazolt jobbszélsőt kérdeztük.

Ágota, te is Csurgóról érkeztél hozzánk. Hol játszottál korábban, hogyan alakult a pályafutásod?

Marosvásárhelyi születésem révén ott is kezdtem el a kézilabdát. Nővéremet követve, először az asztalitenisszel kezdtem a sportolói pályafutásomat, majd 11 éves koromban váltottam a kézilabdára.

2012-ben, 15 évesen kerültem Magyarországra, az akkor megalakuló Dunaújvárosi Kézilabda Akadémiához. Először Rapatyi Tamás kezei alatt nevelkedtem, majd Takács Józsefné és végül György László segítették a fejlődésemet. 4 évig játszottam az akadémiánál, majd a Duna-Pentnél voltam másfél évig. Tanulmányaimat Budapesten folytattam, ezért egy környékbeli csapathoz mentem, először Pilisvörösvárra, majd a Vasashoz igazoltam, ahol Varga Márta volt az edzőm. Onnan tettem egy kitérőt Csurgóra, ahol Mato Matijevic volt az edző.

Miért döntöttél a Kecskemétre igazolás mellett?

Jó lehetőséget láttam a fejlődéshez és egy picit közelebb kerültem a családomhoz is. Szeretem a kihívásokat jó esélynek látom, hogy új helyzetben kipróbáljam magam. A vezetőség is nagyon szimpatikus és a város elhelyezkedése miatt könnyebben megoldható a tanulmányaim folytatása is egyben.

Mivel teltek az elmúlt hónapok, hogyan viselted a karantént? A felkészülés előtt volt alkalmad a pihenésre?

A határok lezárása előtt sikerült hazautaznom Erdélybe, itt azonban bevezették a kijárási tilalmat és csak nagyon jól megindokolt esetben lehetett kimenni otthonról, például bevásárolni vagy munkavégzés miatt. Mivel örökmozgó vagyok, nagyon nehezen bírtam a bezártságot, ezért munkalehetőség után kutattam. Sikerült is munkát találni egy közeli nagyobb áruházban. A szabadidőmben itthon edzettem lehetőség szerint, majd ahogy lazítottak a korlátozásokon sikerült elmenni túrázni is. Úgy gondolom, hogy testileg és lelkileg is sikerült kipihenni magamat és feltöltődni is.

Mit vársz magadtól a következő bajnoki évben?

Magamtól azt várom, hogy a legjobb tudásom szerint, a befektetett munkám által hozzájáruljak a csapat fejlődéséhez és sikereihez.

Mit üzensz a kecskeméti szurkolóknak?

A szurkolóknak azt üzenem, hogy legyenek türelemmel amíg összekovácsolódik a csapat, maradjanak kitartóak és jókedvűek. Hajrá Kecskemét!

adatok és kedvencek:

Bab Ágota Gyopár

Állampolgárság: magyar, román

Születési idő: 1997.03.26

Születési hely: Marosvásárhely

Poszt: jobbszélső

Mezszám: 88

Testmagasság: 169

Testsúly: 69

Eddigi klubjai: DKKA, Duna-pent, Vasas SC, Csurgó NKC

Legjobb eredményei: NBI Junior bajnokság 3. helyezés

Kedvenc film: a békés harcos útja

Kedvenc színész: Morgan Freeman

Hobby: főzés, túrázás, kirándulás

Kedvenc állat: kutya

Ágota, sok sikert kívánunk, üdvözlünk a csapatban! Hajrá GBB Zrt. Kecskeméti NKSE!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!