Megtörtük a három éve tartó orosházi átkot

Orosházán játszottuk a bajnokság harmadik mérkőzését vasárnap este. A találkozó a hazaiaknak hozott jobb startot, az első félidőben két-három góllal mindig előttünk voltak, ám a 27. percben kezdett fordulni a kocka: ekkor egyenlíteni tudtunk. A félidőben már egál volt az eredmény, 14:14-es állással vonultunk le a pályáról. A második félidő egyértelműen a miénk volt, kezdésnek rögtön 3 gólt is dobtunk a hazaiaknak, és ezt az előnyünket már nem is engedtük ki a kezünkből. Ötgólos győzelmet arattunk az ellen az Orosháza ellen, akit 3 éve nem sikerült legyőznünk! Eddig veretlenek vagyunk a bajnokságban!

 

OXXO Energy Orosházi NKC – HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE 23-28 (14-14)

NB I/B-s női kézilabda mérkőzés, Orosháza, 300 néző.

Játékvezetők: Bujdosó Zoltán, Mihály András.

Orosháza: Makai, Takács 4, Dancsó 3, Antal 5, Csajbók 5, Tobak 2, Vörös 3.

Edző: Papp László

 

A Kecskemét gólszerzői: Varga 10, Szabó 9 (6), Fauszt 4, Som 3, Németh 1, Orell 1.

A Kecskemét legjobb dobói: Varga 10, illetve Szabó 9 góllal.

Kiállítások: 0, illetve 8 perc

Hétméteresek: 2/2, illetve 7/6

Marosán György, a Kecskemét vezetőedzője: – A mérkőzés eleji hullámvölgyünkből az első félidő vége felé sikerült kijönnünk. A második játékrészben uraltunk a meccset, stabil volt a védekezésünk, amihez kapusteljesítmény is párosult. Nagyon boldog vagyok, hogy három győzelemmel kezdtünk, hiszen rendkívül jó képességű ellenfél az Orosháza. Azért is volt számunkra igazán fontos ez a siker, mert három éve nem tudta megverni a Kecskemét az Orosházát. Nekünk ez ezért számít nagy dolognak.

Papp László, az OXXO Energy Orosházi NKC vezetőedzője: – A két csapat kapusai között legalább húsz százalék különbség volt, ez döntött.

A bajnoki mérkőzésen készült fotókat a Képek oldalon tekintheti meg olvasóink.

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!