Mindkét bajnoki pontot elvitte Kecskemétről a Vasas

Mindkét együttes nagy lendülettel kezdte a találkozót, az első öt percben a Kecskeméti NKSE dominált, ám a Vasas rendre felzárkózott és igyekezett átvenni a mérkőzés irányítását. Gyorsítottak a játékon a fővárosiak és a tizedik percre kétgólos előnyre tettek szert. Hazai oldalon Gulyás Vanda vette hátára csapatát, míg Dobó Mónika kiváló védéseivel bosszantotta a vendégeket. A félidő derekáig fej-fej mellett haladt a két gárda, ám a KNKSE védekezése fellazult, míg a támadások kissé görcsössé váltak. Orell Bettina remekül szállt be a mérkőzésbe, szélről formás lövésekkel gyarapította a kecskeméti gólokat. A Vasas vezetőedzője időt kért, rendezte a sorokat és a játékrész utolsó tíz percében csapata négygólos előnyt harcolt ki (12-16).

A második félidő első nyolc percében becsülettel küzdött csapatunk, ám nem tudott faragni a különbségből és ebben a periódusban a kapusteljesítmény sem lendített a csapaton. Az első sokk a 38. percben érte a csapatot, Kemény Dóra begyűjtötte harmadik kétperces büntetését, majd három perccel később Kocsis Ágnes is, így mindketten a nézőtérről voltak kénytelenek figyelni a találkozót. Vérszemet kapott a Vasas és egyre nagyobbra hizlalta a különbséget, ugyanakkor a KNKSE egyetlen percig sem csüggedt, négy góllal terhelte a Vasas kapuját, így nyolcról négyre faragta hátrányát. A vendégek hálóőrt cseréltek és az egyébként feszült találkozó kritikus pillanataiban nyugodt döntéseket hoztak, így az összecsapás végére hét góllal múlták felül az addigra teljesen görcsössé váló Kecskemétet (25-32).

Edzői szemmel

Varga Márta, Vasas: Ugyanolyan boldogsággal érkeztünk ide, mint áprilisban, viszont most boldogabban is távozunk. Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, a felkészülés alatt is sokat találkoztunk, szóval jól megismerhettük egymást. Fegyelmezetten játszottunk, a játékosok betartották a taktikai utasításokat. Úgy érzem, a kényesebb szituációkban higgadtabbak voltunk, és ez döntött a javunkra.

Varga József, KNKSE: Szeretnék gratulálni a Vasasnak, megérdemelten szerezték meg a két pontot. Nem mehetünk el amellett, hogy a mérkőzés kimenetelét nagyban befolyásolta a két játékvezető. Mondom ezt akkor is, ha netán fegyelmi tárgyalás lesz a vége. Felháborítónak tartom, hogy ennyire egyoldalúan fújjanak mérkőzést, ítéljenek meg helyzeteket. Amilyen kiállítás dömping sújtott minket, azután úgy gondolom, nem lehet épkézláb teljesítményt összehozni. Mindemellett igaza van a kollégának, a Vasas higgadtabb tudott maradni az éles szituációkban.

KNKSE – Vasas 25-32 (12-16)
női kézilabda NBI/B kelet, 2. forduló

KNKSE: Hárs 1, Gulyás 5, Herceg 2, Kaiser 2, Kocsis 2, Pénzes 6, Kemény 1, Orell 5, Tóth L 1.

Vasas: Ivanics 6, Varjú 5, Mester 4, Szecsődi 4, Moharos 3, Kiss K. 3, Takács F. 2, Hansághy 2, Szatmári 2, Németh M. 1.

Hétméteresek: 3/2, illetve 4/4
Kiállítások: 16 perc, illetve 2 perc

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!