Mozgalmas volt az október az U13-as csapatnak

A Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet vezette U13-as csapat számára a bajnokság októberben kezdődött. Az edzőt a bajnokságot érintő változásokról, az elmúlt két fordulóról kérdeztük.

„A Magyar Kézilabda Szövetség a tavalyi régiókat megszüntette, az idén területi alapon osztotta be a csapatokat. Így a csoportok összetétele megváltozott, sok új csapattal fogunk találkozni. A tavalyihoz képest erősebbnek tűnnek a csoportok, így a csapatok is – mondta el a csapat edzője.

A bajnokságot Szegeden kezdtük, október 12-én. Az első fordulón jól küzdöttünk, de sajnálatos módon a kapusunknak, Galló Lilinek eltört a keze. A csapatot nagyon megviselte, mivel U10-es korunk óta Lili az egyedüli hálóőrünk.

  1. forduló eredményei:

Hódmezővásárhely – Kecskeméti NKSE 15-12 (9-4)

Kecskeméti NKSE – PC Trade Szeged 8-29 (5-17)

A második fordulóban itthon játszottunk, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, október 26-án.

  1. forduló eredményei:

Kecskeméti NKSE – Orosházi NKC I. 22-17 (13-9)

Kecskeméti Junior SN KFT – Kecskeméti NKSE 20-9 (10-6)

A bajnokság mellett beneveztünk az Üstökös Kupára. Kozák Eszter, a tavalyi KNKSE II. U11-es csapat kapusa vállalta a feladatot, hogy beszáll nekünk segíteni a sérült kapus, Lili helyére.

A kezdés utáni események után nagy izgalommal vártuk a tornát. A sorsolásból kitűnt, hogy nagy, neves NBI-es csapatok utánpótlás csapataival fogunk megmérkőzni, ezért célkitűzésünk a tisztességes helytállás volt. A 12 csapatos tornán a D csoportban ellenfeleink az Érd és a Szekszárd korosztályos csapatai voltak.

A csoportmérkőzések eredményei:

Szekszárdi FGKC – Érdi Sport Kft. 25-5

Érdi Sport Kft – Kecskeméti NKSE 10-19

Kecskeméti NKSE – Szekszárdi FGKC 10-16

Az Érd ellen okosan, taktikusan játszottak a lányok, a legjobb emberük kiiktatása nagy erőfeszítésünkbe került. A Szekszárd ellen jól kezdtünk, de sajnos volt egy nagyobb kihagyásunk, ahol fölényes előnyre tettek szert, és utána hiába kezdtünk el játszani, már nem tudtuk a tetemes előnyt behozni.

Másnap következtek a helyosztók. Az első meccset a Győrrel játszottuk, melyet nagy izgalommal vártunk. A lányok nagyon készültek a meccsre. A két csapat erőviszonyát összehasonlítva, jól helyt álltunk (20-6). Jól kidolgozott helyzeteink voltak, amit nem mindig tudtunk értékesíteni.

A 7., 8. helyért a Szigetszentmiklósi NKSE-vel küzdöttünk, ahol már a fáradtság jelei nagyon kiütköztek a lányokon. Játékunkban már sok volt a hiba és a taktikai utasításokat sem tudták betartani a lányok. Örülök, hogy részt vehettünk ezen a tornán. Nagyon tanulságos volt, mivel sok új csapattal találkoztunk, ezért jobban kijöttek a hibáink, melyeket remélem, hogy a közeljövőben tudunk javítani. Új kihívások, új feladatok és sok-sok munka vár ránk. Lelkiekben nagyon sokat erősödtünk- értékelt Dr. Zsoldosné Lukács Erzsébet.”

Gratulálunk a csapatnak és edzőjüknek, további sok sikert kívánunk! Hajrá Kecskeméti NKSE!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!