Negyedik helyen végzett csapatunk a VII. Érdi Ipartestületi Kupán

Lezárult a VII. Érdi Ipartestületi Kupa, mely rendkívül hasznos felkészülésnek bizonyult csapatunk részére több szempontból is.

Marosan György vezetőedző különféle formációkban küldte hadrendbe a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE játékosait, így a bajnokság nyitánya előtt 4 héttel már rengeteg minden körvonalazódik felnőtt csapatunk játékában, mind védekezésben, mind támadásban.

Az első mérkőzésünkön hatalmas elánnal estünk neki az ÉRD-nek és ez látszólag sokat kivett a kecskeméti lányokból.

A további két mérkőzésünkön kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel játszottunk, de egy dolog biztos volt: több ízben megmutattuk fogunk fehérjét, küzdés és akarat jellemzett minket mind a három napon.

Meglepően konstatálta csapatunk, hogy az MTK elleni mérkőzésünkön az érdi szurkolók is biztattak minket, végig zúgott a “Hajrá Kecskemét!”, valamint a mérkőzés után külön kérték a hazai szimpatizánsok, hogy csapatunk pacsival köszöntse őket.

007

(Fotó: Antal János)

Sajnálatos módon utolsó, az MTK Budapest elleni mérkőzésünkre már három játékosunkat, Yuliia Kucerovát, Siska Pálmát és Andrási Brigittát nem tudtuk nevezni kisebb sérülés miatt.

Csütörtökön a Budaörs Handball csapatával mérkőztünk meg. Az első félidő nem teljesen úgy alakult, ahogy azt eltervezte Marosán György vezetőedző, de a második félidőben szinte kicserélve léptünk pályára, 5 perc leforgása alatt lefaragtuk hátrányunkat, 20-24-re kozmetikáztuk az eredményt.

Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE – Budaörs Handball 29-36 (14-23)

KNKSE gólszerzők: Szabó Edina 7, Yuliia Kucerova 5, Gulyás Vanda 4, Deáki Dóra 3, Jovana Risovic 2, Karalyos Orsolya 2, Németh Kitti 2, Olha Nikolayenko 1, Kaiser Melitta 1, Fauszt Éva 1, Orell Bettina 1.

003

(Fotó: Antal János)

Pénteki napon az MTK csapata következett, ahol szintén óriási küzdelem alakult ki. Az első félidei mutatott játék után a második játékrészben 20-19-re felzárkóztunk, egészen az 53. percig tartottuk a szoros eredményt, ekkor csak 3 gól volt a különbség, majd a végére kissé hiányos csapatunk ellen az MTK jobban hajrázott és alakította ki a végeredményt:

MTK Budapest – Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE 31-24 (15:7)

KNKSE gólszerzők: Szabó Edina 8, Varga Nikolett 7, Fauszt Éva 3, Kaiser Melitta 2, Aron Andrea 2, Karalyos Orsolya 1, Olha Nikolayenko 1.

001

(Fotók: Antal János)

A VII. Érdi Ipartestületi Kupa kialakult végeredménye:

  1. ÉRD
  2. Budaörs Handball
  3. MTK Budapest
  4. Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE

hirbelso

(Fotó: handballerd.hu)

Marosán György vezetőedzőt kérdeztük az utolsó mérkőzés után, értékelje az érdi tornát, valamint az utolsó mérkőzést:

“Két meghatározó játékosunkat Siska Pálmát és Yuliia Kucerovát nem tudtuk nevezni a mérkőzésre, ez természetesen számunkra érzékeny veszteség volt. Gyakorlásnak remek volt a mai mérkőzés is, ahogyan az egész torna is. A szélsőink teljesítménye ma egészen kiemelkedő volt. A második félidőben hoztunk ma is egy extra 15-20 percet, ezeket a szakaszokat kell növeljük időben. Dolgozunk továbbra is, építjük a csapatot, ebben a három napban is közelebb kerültem ahhoz, hogy lássam kitől mit várhatok szeptembertől.”

Következő héten szerdai napon játszanak edzőmérkőzést a kecskeméti lányok, 19:30-tól a Messzi István Sportcsarnokban a Kispesti NKK csapatát fogadjuk!

Hajrá Kecskemét!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!