„Nem ismerek megoldhatatlan feladatot és legyőzhetetlen ellenfelet” -interjú Marosán Györggyel

Nemrégiben bemutattuk a Hufbau – Akker KNKSE játékosait, pályafutásukról, hobbijukról faggattuk őket.

Szeretnénk, ha a csapatot irányító vezetőedzőt, Marosán Györgyöt is megismernétek, ez alkalommal nem csak a szakmai munkáról kérdeztük.

Gyuri, sokan nem tudják rólad, hogy indult a pályád? Miért választottad az edzői hivatást és miért éppen a női csapatok?

– Nagyon fiatalon kezdtem edzősködni, ez már a 10. évem az edzői pályán, így talán mondhatom azt, hogy fiatal korom ellenére tapasztalat híján sem vagyok. 🙂 Végigjártam a ranglétrát, megyei bajnokságból NB II-be, Nb II-ből NB I/B-be vezettem a Makót, illetve a KSZSE-t. Valamint Szegedet és Kecskemétet az NB I-be. Miért nőkkel? Így hozta a sors, nem tartom kizártnak, hogy a jövőben férfiakkal is dolgozzak, de úgy gondolom nagyon jól megértem magam a női sportolókkal, élvezem a munkát velük.

Sokan úgy tartják, ha sok nő dolgozik együtt, ott biztosan mindennaposak a viták. Neked mi a tapasztalatod ezen a téren?

– Ez véleményem szerint egy negatív sztereotípia a nőkkel szemben. Bármilyen közösségben sok a vita, ahol nem megfelelő normák mentén folyik a munka. A normaképzésért és ápolásért pedig mindig a mindenkori közösség vezetője a felelős. Számomra mindig nagyon fontos volt a közösségteremtés. Reális célkitűzés, az együttes motiváció teremtés, és a közösség etikai normaképzése után minden egyes tagnak a képességeinek megfelelő hatáskör teljesítés céljával megteremtendő az egyéni motiváció.

Mindenkinek megvan a feladata, felelőssége, ha minden egyes tag teljesíti a feladatait akkor azok összegződnek. Mindezek mellett mindenki tudja, hogy a közösség érdekei minden felett állnak. Ha ezt valaki nem tartja tiszteletben, annak távoznia kell. Hol lehet itt vitának helye? Tiszta viszonyok, ezt adom-ezt kapom, azt adom-azt kapom, mindenki tudja miért kelünk fel mindennap, mi a dolgunk, és az azzal járó felelősségünk.

Marosán György

Sok edzőnek, játékosnak van valami babonája, olyan szokása, amely szerinte szerencsét hoz neki. Neked van valami titkod?

– Régebben talán több volt, de vannak dolgok, amikhez ragaszkodom, például a buszon a második ülésen ülök, mérkőzés előtt ugyanazokat a zenéket hallgatom évek óta. Minden mérkőzés bemelegítés előtt átölelem a játékosaimat, valamint közvetlenül a mérkőzés előtti játékosoknak adott pacsiknál az utolsó előtti Pusztai Petráé, az utolsó Szabó Edináé, majd következik a stáb.

A játékosokat is kérdeztük arról, mivel töltik szabadidejüket. Te hogyan kapcsolódsz ki? Volt-e időd nyaralni az NB1-es szezon előtt?

– Szezon közben nagyon nincs szabadidőm, de természetesen akkor is nagyon fontos, hogy én is ki tudjak kapcsolni, így azért mindig találok rá alkalmat. Nagyon szívesen járok sporteseményekre, koncertekre a barátaimmal. Hosszú nyaralásra nem volt időm, pár napokat voltam távol. 5 napot töltöttem szülőfalumban Battonyán, valamint pár napot Villányban vendégeskedtem az Agancsos pincészetnél.

Kevesebb mint egy hónap van a bajnoki rajtig. Tudjuk, hogy a szurkolók nagyon várják már a meccseket. Üzensz nekik valamit?

– Úgy gondolom megismerték már a mentalitásomat, nem ismerek megoldhatatlan feladatot és legyőzhetetlen ellenfelet, minden mérkőzésen fel fogjuk szedni a parkettát, ha kell csúszunk-mászunk majd a győzelemért, a bennmaradásért. Ezt csak egy óriási közösségként érhetjük el együtt, több ezer kecskeméti szurkolóval, akik hazai pályán egy igazi katlant teremtenek majd.

Most pedig lássuk Marosán György kedvenceit!

  • Kedvenc film: A boldogság nyomában, A gladiátor
  • Kedvenc zenekar/énekes: Ákos, Zorán
  • Kedvenc színész: Al Pacino, Will Smith, Russel Crowe,
  • Kedvenc étel: Görög pecsenye (ahogy Anyukám csinálja)
  • Kedvenc állat: Kutya (bernáthegyi)

Köszönjük az interjút, sok sikert kívánunk a munkádhoz!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!