Siker a Balmazújváros ellen, óriás hangulat, teltház, bajnok a Kecskemét!

Igazi kézilabda ünnepély részesei lehettek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnokába kilátogató nézők. Tudta mindenki, ha nyernek a lányok, végérvényesen eldől a bajnokság, első helyen végzünk. Szinte érezhető volt a mérkőzés előtt a feszültség, tudtuk a Balmazújváros csapata egy rendkívül jó gárda.

A rangadó előtt már látható volt egy felirat a szemben lévő bordásfalon: “..Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt..”. Pataky Attila, az Edda művek frontembere el is énekelte az általunk szeretett és számunkra rendkívül nagy jelentéssel bíró számát, majd ő végezte el a kezdődobást is, mely extra motiváció volt a lányok részére.

002

Ismét telt ház előtt vonultak fel a két csapat játékosai a pályára, a bemutatásnál már szinte felrobbant a csarnok, semmit nem lehetett hallani.

Ekkor következett a kezdő sípszó, mely nemcsak a mérkőzés kezdetét jelentette, hanem azt is, hogy nemsokára történelmet írhat a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE.

Jól kezdtük a mérkőzést, két Aron Andrea találat után Szabó Edina értékesítette a hétméterest, szerencsére eddig csak egy gólt szerzett a ‘Balmaz csapata, így a 8. percben 3-1 volt a javunkra. A továbbiakban felváltva estek a találatok, mindkét oldalon szikrázó védekezés és a remek kapusteljesítmény párosult egymással, nálunk Veress Zsuzsanna brillírozott a kapuban. Az első félidőben így nem esett sok gól, 11-8-al tértünk pihenőre.

003

A félidő után kicsit megtört a lendületünk, átvette a vezetést a balmazújvárosi csapat, a 37. percben 12-13 állt az eredményjelző táblán. A 44. percig ismét felváltva estek a gólok, idegőrlő volt a mérkőzés ezen szakasza. Ekkor mindenki rárakott egy lapáttal, mind a nézők, szurkolók, mind pedig a játékosok. Tudták, hogy most kell egy újabb fokozatra kapcsolni és megvan a hőn áhított bajnoki cím! Az 54. percre 5 gólt szereztünk zsinórban, míg ellenfelünk egyet sem. Az 57. percben 20-16 lett a mieink javára, ekkor már tudtuk: ez megvan!

007

Szabó Edina, a kecskeméti csapatkapitány óriás szívvel küzdött végig (Fotó: Antal János)

Ekkor a B-közép is elkezdte: “Álljatok fel, álljatok fel!” majd következett a “Bajnok csapat, bajnok csapat!” rigmus. Még a végéig sikerült két gólt szereznünk, minden egyes találatnál felrobbant a csarnok. Majd a visszaszámlálás: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1!!! Megnyertük! Rohant be minden játékos, a stáb, vezető és megindult az ünneplés. A Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE csapata bajnok lett, kivívta az NB1-es szereplésre a jogot. Elnökünk, Orell Zsolt a születésnapját ünnepelte szombaton, így dupla öröm lehetett részére, hiszen óriási dolgot vittek véghez az egyesület tagjai, de külön ezt úgy, hogy a születésnapján.. Biztos egy örök emlék marad a számára!


010 011

Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE – NKK Balmazújváros 22-16 (11:8)

2017.05.13. szombat, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnoka, 600 néző.

Játékvezetők: Csányi Tibor, Zörgő Róbert

KNKSE: Veress Zs., Pusztai P., Mistina K., Szabó E. 8, Aron A. 3, Fauszt É. 2, Varga N. 2., Kaiser M. 2, Gulya K. 2, Orell B. 1, Németh K. 1, Zsilák K. 1, Albert H., Kovács K., Palotás F., Som I..

Kiállítások: 8 illetve 6 perc

Marosán György vezetőedző értékelése: “Fantasztikusan érzem magam, nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek, arra ahogy ezt együtt megcsináltuk! Egész évben hittünk magunkban és az álmainkban. A munkánk és hitünk gyümölcse pedig meglett: Jövőre első osztályú női kézilabda csapat lesz Kecskeméten!”

Köszönjük, hogy ilyen hangulatot teremtettetek nekünk, buzdítottatok minket és együtt ünnepeltetek a csapattal!

Köszönünk mindent!

Utolsó mérkőzésünket a Kézilabda Szeged SE ellenében szombaton vívjuk meg 18 órától a Rákócziban. Várunk szeretettel mindenkit, hiszen ismét egy igazi ünnep veszi kezdetét. A mérkőzés után éremátadás következik, ahol a Bajnoki Címért járó érmeket és serlegeket veszik át csapatunk és egyesületünk tagjai!

Képgaléria:

(Fotók: Antal János)

017

020

026

025

024

013

012

014

015

 

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!