Sikerre éhesen várjuk a bajnoki rajtot

Megtartotta a 2016/2017-es szezon megnyitó sajtótájékoztatóját a Kecskeméti Női Kézilabda Egyesület. A klub a bajnoki rajt előtt hivatalosan is bemutatta a csapat névadó szponzorát és az új játékosokat is.

Orell Zsolt elnök köszöntőjében rövid összefoglalót tartott az elmúlt szezonról, majd a jövőbeni tervekről beszélt. Elmondta, hogy 9 új játékost – Albert Helga, Fauszt Éva, Som Ildikó, Kolics Viktória, Kovács Krisztina, Németh Kitti, Gulya Krisztina, Boda Beatrix, Tóth Lilla – igazoltak Kecskemétre, akik közül ketten (Boda, Tóth) a junior csapatból kerültek a felnőtt keretbe. A bajnokság kimenetelét tekintve az elnök célként az első három hely valamelyikét említette. A vezetőség nem kerget rózsaszín álmokat a bajnokságot illetően, ahol bizony nagyon komoly és erős ellenfelek várnak ránk. Természetesen szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni és az első három hely valamelyikét megszerezni. Bízunk benne, hogy hétről-hétre egy szerethető, egymásért küzdeni tudó, harcos, kemény csapatot látunk majd  a pályán, amely megtölti a hazai meccseken a Rákóczi arénát – mondta el Orell Zsolt.

Az elnök hozzátette: folyamatos az utánpótlás csapatok szakmai felkészítése annak érdekében, hogy minél többen játsszák ezt a játékot a megyeszékhelyen. Az adatok szerint minden eddiginél több gyermekkel kezdődött meg a képzés: az OSB, az U13, az U12, az U11 és az U10-es korosztályban 1-1 csapatot, az U9-ben viszont 3 csapatot indít a KNKSE.

Az elnök elmondta azt is, hogy a támogatók sem fordultak el a kézilabdától, hiszen több olyan új szponzort is köszönthetnek partnerként, akikkel együtt egy sikeres klub működése még eredményesebb lehet.

Marosán György vezetőedző elmondta, hogy a csapat alapozása jól sikerült. – „Tartalmas munkát végeztünk, hogy minél jobban felkészüljünk a bajnokságra. A játékosok maximálisan partnerek voltak, és most is azok ebben. Úgy gondolom, hogy a siker két fő záloga az egészséges mentalitás és a jó fizikum. A kemény alapozás után sikerre éhesen várjuk, hogy elkezdődjön a bajnokság, és bizonyíthassuk: nem dolgoztunk hiába”. A tréner hozzátette: azt szeretné, ha a győzni akarás jellemezné elsősorban a csapatot. Emellett az elnökhöz hasonlóan ő is kiemelten fontosnak nevezte, hogy közönségszórakoztató játékot produkáljanak minden mérkőzésen. – „Nekünk nem elég a győzelemért járó két pont, azt szeretnénk, hogy a Rákóczi iskola tornaterme megteljen a meccseinkre, és a szurkolók tapsoljanak. Persze tudjuk, hogy ehhez valamit le kell tenni az asztalra, mégis megelőlegezett bizalmat kérek a csapatnak” – fogalmazott Marosán György.

Ezt követően Orell Zsolt elnök bejelentette, hogy az egyesület névadó szponzora továbbra is a HUFBAU-AKKER Tüzép. Az erről szóló megállapodást Endrődi Ferenc a HUFBAU-AKKER Tüzép tulajdonos ügyvezetője, és Orell Zsolt a klub elnöke írta alá, majd átadták az új játékosok részére a mezeiket.

A szezonnyitó napot a KNKSE felnőtt és junior teljes csapata a Katonatelepen található Napfény Farmon zárta, ahol a vacsora előtt állatsimogatásra is lehetőségük volt a játékosoknak.

Az eseményen készült fotók a Képek oldalon találhatók.

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!