Szentendrén is megtartotta tavaszi veretlenségét a KNKSE

Szombaton szokatlan időpontban, délelőtt 11 órakor léptek pályára a kecskeméti kézilabdás lányok Szentendrén. A mérkőzésen esélyeshez méltó módon győzedelmeskedtek a hírös városiak (29-36), és tovább őrzik tavaszi veretlenségüket.

A hazaiak a találkozót megelőzően a tabella hátsó felében, a 10. pozíciót foglalták el, míg a Kecskemét a zsúfolt középmezőny tagjaként, 3 egységnyire a dobogótól várta az összecsapást.

A korai délelőtti kezdés ellenére is kellően koncentráltan, és felpörögve indította a mérkőzést a kecskeméti alakulat. A csapat húzóemberének, Dajka Bettinának hiányát sem érezte meg csapatunk és megnyugtatónak számító többgólos előnyt sikerült hamar kialakítanunk, melyet egészen a szünetig tartottunk. Ennek köszönhetően 5 gólos fór birtokában, 12-17-es félidei állással vonulhattak pihenőre Varga József tanítványai.

A második játékrészben becsületesen próbálkoztak a szentendreiek, ám a Bács-Kiskun megyeiek semmi esélyt nem hagytak a hazai felzárkózásra. Sőt, a két csapat között lévő differenciát tovább tágította a Kecskemét. Pénzes Laura, Karacs Jázmin és Hárs Adél fantasztikus mérkőzést játszottak (9, 8, illetve 7 gól), és vezérletükkel magabiztos 29-36-os győzelmet aratott a KNKSE, mellyel a tavaszi szezonban már az ötödik alkalommal nem talált legyőzőre (4 győzelem, 1 döntetlen).

Sikerükkel 21 bajnoki pontnál tartanak a kecskeméti lányok, kicsivel lemaradva a tabellát vezető Szent István SE gárdájától, így továbbra is jó eséllyel pályáznak a dobogó elérésére.

Varga József, a KNKSE vezetőedzője: – A mérkőzés nagy részében egy összefogott, jó csapatmunkát produkáltunk. Dajka Bettina hiányát is át tudtuk vészelni jó teljesítményünkkel, illetve fegyelmezett játékunkkal. A támadó gépezetünk kifogástalanul működött és megérdemelt sikert arattunk, gratulálok a játékosaimnak!

Szentendrei NKE – Kecskeméti NKSE 29-36 (12-17)

Női kézilabda NB I/B. Keleti-csoport, 16. forduló

Szentendre, Móricz Zsigmond Gimnázium

Vezette: Győr, Hadas

 

KNKSE: Pénzes 9 (1), Karacs 8, Hárs 7, Kocsis 3, Kaiser 3, Orell 3, Gulyás 2, Németh 1,

Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc

Hétméteresek: 6/5, illetve 1/1

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!