Szombathelyen javíthat a Kecskeméti NKSE

Az előzetes esélylatolgatások alapján az első forduló meglepetése volt, hogy a Kecskeméti NKSE aktuális ellenfele, a légiósait (Livrinic, Raicevic) nélkülözni kényszerülő Szombathelyi KKA hazai pályán kikapott a Komáromi VSE csapatától (21-26). A Komáromi VSE ugyan kiváló játékerőt képvisel, a vasiak azonban tavaly a legmagasabb osztályban harcoltak, és nem titkolt céljuk a visszajutás az NB I-be.

Nem szerencsés tehát a Kecskemét sorsolása, hiszen az első két fordulóban az elmúlt szezont az élvonalban töltő csapatokkal találkozik, ráadásul vasárnap a Szombathely minden követ megmozgat majd, hogy kijavítsa a nyitófordulóban elszenvedett malőrt.

A Kecskemét sem lehetett elégedett a szezonnyitóval, dr. Paic Róbert leányai ugyan előzetesen nem számoltak a Vasas ellen megszerezhető pontokkal, de bíztak abban, hogy sikerül megszorítani a fővárosiakat. Nem sikerült; Pénzes Lauráék magabiztosan, 15 góllal megnyerték a találkozót (22-37), így volt mit átbeszélni a héten a hírös városiak öltözőjében.

A meccs esélyese a szombathelyi gárda, de ha a Kecskemét csiszolni tud a csapatjátékon, továbbá megfelelő önbizalommal lép pályára, nagy küzdelemre kényszerítheti a hazaiakat.

dr. Paic Róbert vezetőedző: « Szerencsére a lányok nem emésztették magukat a szükségesnél hosszabb ideig a legutóbbi bajnoki mérkőzés miatt, nagy kedvvel vetették magukat a heti edzésmunkába. Tisztességesen felkészülünk a Szombathelyből, és bízom benne, hogy a lányok ezúttal kellő önbizalommal állnak a meccsbe, nem tiszteljük túlságosan az ellenfelet. Azt kértem a játékosaimtól, hogy lépjünk egy lépcsőfokkal feljebb játékban és eredményességben is. A vasárnapi találkozón nem lehet reális cél a győzelem, de az igen, hogy növeljük az eredményes játékpercek számát és maximálisan felkészüljünk a bajnokság további részére. »

Szombathelyi KKA – Kecskeméti NKSE
Női kézilabda NB I/B, 2. forduló
2022. szeptember 11. vasárnap, 15:00
Aréna Savaria, Szombathely
Vezeti: Cseszregi, Sipos

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: Kecskemeti NKSE

Oszd meg ezt a hírt!