Tíz percre voltunk a továbbjutástól a Magyar Kupában

NB I-es ellenfelet fogadott a kupában a Kecskeméti NKSE, és az elmúlt napok sérüléshulláma alapján kevesen fogadtak volna arra, hogy a Kecskemét szorossá tudja tenni a kupameccset a Békéscsaba ellen. Ehhez képest ötven percig a hírös városi lányok domináltak a találkozón, és a viharsarki alakulat csupán az utolsó tíz percben harcolta ki a továbbjutást.

Az NB I B-ben szokatlan tempóval indult a találkozó, az tisztán látszott, hogy a békéscsabai lányok az élvonal sebességéhez szoktak, így nem sokat méregették egymást a felek, hamar ostrom alá vették a kapukat. A KNKSE kapta el jobban a fonalat, 6 perc után 4-2 állt az eredményjelzőn, elsősorban Kemény Dóra volt mozgékony, de Kaiser és Karacs is feladta a leckét a vendégek védősorának. A 7. percben ugyan egy góllal vezetett a Békéscsaba (4-5), ám talán ők sem gondolták, hogy ez legközelebb az 51. percben történik majd így. Az első játékrész felénél 9-6 állt az eredményjelzőn, a Kecskemét könyörtelenül kihasználta a kedveszegetten játszó csabai alakulat hibáit, és lerohanásokkal operálva szaporította góljai számát. Külön szót érdemel a remek napot kifogó Dobó kapusteljesítménye, a kecskeméti hálóőr időnként – olvasva az ellenfél szándékát – két kézzel húzta le a kapu felé érkező lövési kísérleteket. Varga edző csupán a 25. percben kért időt, ez elég volt ahhoz, hogy a kecskeméti lányok fújjanak egyet és a félidő végéig megőrizzék előnyüket (15-12).

A második játékrész elején a széleken cserélt Varga József; Karacs és Hárs Helyére Tóth Lilla és Orell Bettina érkezett. Orell hamar beköszönt a csabai kapusnak, Tóth Lilla valamivel később, ám a tőle megszokott bátorsággal élt a kínálkozó lehetőségekkel. Négy gólról kettőre csökkent a kecskeméti előny, de a 43. perc környékén újra négy volt a két csapat között, így Horváth Roland  edző időkéréssel próbálta megakasztani a hazaiak lendületét (21-17). Békéscsabai oldalon Walfisch Mercédesz vette hátára csapatát (végül 12 gólig jutott) és Bottó Rózsa termelte a gólokat (a második játékrészben ötöt), csakhogy Pénzes Laura is a második harminc percben lendült játékba igazán; a fiatal játékos foggal-körömmel harcolt, így még mindig a KNKSE játszott fölényben. NB I-es csapattól szokatlan mennyiségű hibával kézilabdáztak a vendégek, így fordulhatott elő, hogy a Kecskemét az 51. percig nem engedte felzárkózni ellenfelét. Ekkor tudott egyenlíteni a Békéscsaba (24-24), és Varga edző hiába kért időt, csapata fejben elfáradt és a megiramodó vendégeket nem tudta tartani. Három perc alatt ötször talált be az Előre, és ez megpecsételte a hírös városiak sorsát, ráadásul  Pénzes az 59. percben begyűjtötte a harmadik kétperces büntetését, így a lelátóra kényszerült, igaz, ez már nem befolyásolta a végeredményt. Becsülettel küzdöttek ugyan a kecskeméti lányok, de végül a papírforma érvényesült: a Békéscsaba 31-27-re megnyerte a találkozót.

Kecskeméti NKSE – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 27 – 31 (15 – 12)

Női kézilabda Magyar Kupa, 4. forduló

Kecskemét, Messzi István sportcsarnok

Vezette: Héjjas, Kránitz

A KNKSE gólszerzői: Karacs 3, Hárs 2, Kocsis 2, Krenner 1, Kaiser 2, Németh 1, Orell 1, Tóth L. 3, Pénzes 7 (1), Kemény 5 (2).

Kiállítások: 10 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 6/3 ill. 2/2.

Horváth Roland, a Békéscsaba vezetőedzője: – Gratulálok a Kecskemétnek, szívvel-lélekkel játszottak. A mieinkről ez nem mondható el, katasztrófálisan játszottunk, a végén kézilabdáztunk jól tíz percig, és sikerült fordítanunk. Kicsit belefásultunk a meccsekbe, remélem ez most jókor jött figyelmeztetés volt és ráébrednek a játékosaim, hogy egyetlen csapatot sem lehet félvállról venni. Sérülésekkel küszködünk, de menetelünk tovább, ez a meccs remek ráhangolódás volt az Eger elleni találkozónkra.

Varga József, a KNKSE vezetőedzője: – Ötven percig partiban voltunk a Békéscsabával, még úgyis, hogy két kezdőjátékosom nem tudott pályára lépni. Az utolsó tíz percben a Walfisch vezette Békéscsaba felőrölte a csapatunkat. Nekünk ez most őrült terhelés, két napon belül két mérkőzést játszottunk, elfáradtunk és a cserepadunk továbbra is rövid. Ma tényleg mindenki szívvel-lélekkel küzdött, így mindenképp dicséret illeti a lányokat!

Orell Bettina, a KNKSE szélsője: – Úgy érzem, az utolsó tíz percre inkább fejben fáradtunk el, nem fizikálisan. Megéreztük a sérültjeink hiányát, de mindent beleadtunk, ez ma 51 percre volt elég NB 1-es ellenfelünkkel szemben. Gratulálok a Békéscsabának a továbbjutáshoz!

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!