Tovább őrzi tavaszi veretlenségét a KNKSE

Szombaton a kiváló formát mutató KNKSE a Szeged női kézilabdacsapatát fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A találkozó elején magabiztos előnyt dolgozott ki csapatunk, melyet végig tartottunk és 33-31-es arányban győztünk.

Varga József tanítványai az őszi szezon során 3 gólos győzelmet értek el a napfény városában (31-34), így hazai pályán is a két pont begyűjtésére hajtottak a szegediek ellen.

Az összecsapást a KNKSE mögött a tabellán 5 ponttal lemaradó Szeged kezdte, és rögtön góllal indítottak. A 4. percben a hazaiak átvették a vezetést Kaiser Melitta találatával, 3-2, azonban a vendégek leggólerősebb játékosa, Bató Lili egymás után két gólt is jegyzett, mellyel 4-4 volt az állás. A 9. percben három kétperces kiállítás is történt; egy a kecskemétieknél és kettő a szegedi oldalon, amit a hírös városiak fantasztikusan használtak ki, ugyanis Orell Bettina 3 góljával elléptek 8-4-re. Dobó Mónika védéseivel gondoskodott arról, hogy tartsa előnyét a Kecskemét, míg támadásban Kaiser Melitta megszerezte harmadik találatát, 11-7. A félidő utolsó tíz percére megnyugtató fórral fordultunk. A szegediek legjobbját, Bató Lilit többször külön védőőrizet kísérte a pályán, valamint támadásban szépségdíjas akciókat alakított ki a KNKSE. Az Orell-Kaiser duó vezérletével (7, illetve 5 találat) 20 gólig jutottak lányaink, így 20-15-ös előnnyel vonulhattak a szünetre.

A második játékrészben Orell ott folytatta, ahol a pihenő előtt abbahagyta; újabb pontos lövésével indult a második felvonás. Dajka Bettina és Pénzes Laura is mattolta a vendégkapust – ekkor mindketten 5 egységnél jártak – amikor 26-20 állt az eredményjelzőn. A kapuban Pálinkás Viktória hétméterest védett, de beragadt a kecskeméti támadó gépezet, és úgy alakult 26-24-re az eredmény, hogy két gyorsindítást is elbaltázott a Szeged. Varga Józsefnek, a hazaiak mesterének időt kellett kérnie. A játékmegszakítás eleinte jó hatással volt a kecskemétiekre, újra elléptek 4 góllal, 28-24, de a szegediek ismételten átvették az irányítást, egy szerencsés góllal már csak egy volt közte, 28-27. A vendég mester 7 perccel a vége előtt 29-27-nél időt kért, izgalmas végjátékra volt kilátás. A Tisza-partiak mindent megtettek, hogy egalizáljanak, de a hazaiak végig koncentráltak, és tartották előnyüket. Pénzes zárta le a mérkőzést, a vége 33-31 lett.

Győzelmével továbbra is veretlen tavasszal a KNKSE, fellépett a tabella 5. fokára, és mindössze két pontra van a dobogós Hajdúnánástól, illetve ötre az első helyezett Gödi SE-től.

A mérkőzés lefújását követően a KNKSE vezetőedzője, Varga József így értékelte a látottakat: -Felemás érzéseim vannak, ugyanis az előző két összecsapásunkon tapasztalt kiváló mezőnyjátékunk, illetve kapusteljesítményünk ma nem teljesen volt meg. Hozzászoktunk, hogy nagyon jól védekeztünk az előző hetekben, és ez elaltatott minket, mutatja ezt a 31 kapott gólunk is. A támadójáték viszont rendben volt. A találkozó során azonban megint voltak olyan időszakok, amikor hibát hibára halmoztunk, és apró bakikkal közelebb engedtük a Szegedet. Ez a továbbiakban nem fog beleférni. A győzelmünket annak köszönhetjük, hogy egy nagyon komoly csapategység alakult ki a játékosok között, így ez a csapatmunka meghozta ma is a gyümölcsét.

– Gratulálok a Szegednek mert nagyot küzdöttek – kezdte értékelését a meccs legeredményesebb játékosa, a 8 találatig jutó Orell Bettina, majd folytatta: – Az első félidőben betartottuk támadásban azokat a taktikai elemeket, amiket az edzéseken megbeszéltünk. A védekezésünkben az első félidőben voltak hibáink, amik belefértek, de a második játékrészre már olyan hibákat vétettünk, amiket nem szabadott volna. Azon leszünk, hogy ezeket kiküszöböljük, mert nagyon fontos mérkőzés vár ránk jövő héten!

A PC Trade Szeged stábja nem vett részt a sajtótájékoztatón. A kesport.hu a parkolóban érte utol a csapat edzőjét, Vojkovics Gyulát, aki a következőket mondta: – Már az első félidőben elrontottuk a mérkőzést, hiszen nagy előnyt engedtünk a hazaiaknak, mert buta hibákat vétettünk. A szünetben rendeztük a sorokat, jól is játszottunk a második felvonásban, de a hátrányunkat már nem sikerült ledolgozni. Gratulálok a Kecskemétnek!

Kecskeméti NKSE – PC Trade Szeged KKSE 33-31 (20-15)
Női kézilabda NB I/B. Keleti-csoport, 14. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Kavalecz Ivett, Kavalecz Klaudia

KNKSE: Orell 8, Pénzes 7, Kaiser 7, Dajka 6 (2), Kocsis 3, Hárs 1, Karacs 1.
Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/2, illetve 7/5

A KNKSE gárdája egy hét múlva, szombaton a tabellát holtversenyben vezető Szent István SE-OTP Bank csapatát fogadja, mely óriási rangadónak ígérkezik.

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!