Új edzővel építi a jövő csapatát a Kecskeméti NKSE

Alighanem másképp tervezte a kecskeméti női kézilabdacsapat a 2022/2023-as versenyévet. Egy évvel ezelőtt örömmámorban úszott a csapat és vezetősége, hiszen kishíján „söpréssel” jutott az NB I/B-be a KNKSE felnőttcsapata, és a gárda komoly tervekkel vágott neki a másodosztálynak. A klub gazdasági helyzete azonban felülírta az álmokat, és egy nehézségekben gazdag, győzelmekben szegény esztendő következett, így a klub most az NB II-re készül.

Már ősszel edzőt váltott a felnőtt alakulat, hiszen dr. Paic Róbert helyére az ifit vezénylő Mátrai Péter került, a keret felnőtt játékosainak jelentős része távozott, a kényszerű fiatalítás dupla terhet rótt edzőre és játékosra egyaránt. Ennek ellenére mindenki sportszerűen és becsülettel tette a dolgát, hiszen így szólt a megegyezés – a versenyév végéig.

Eldőlt, hogy az idény végén Mátrai Péter távozik a klubtól; a szakember Kozármislenyben folytatja pályafutását, ahol az utánpótlás szakmai munkáját irányítja majd.

Bíró-Kisjuhász Petra
Bíró-Kisjuhász Petra

Ezzel együtt a KNKSE megegyezett a klub korábbi játékosával, Bíró-Kisjuhász Petrával, aki a következő szezonban a felnőtt- és ifjúsági csapat vezetőedzője lesz. A korábban a Kecskeméti Sportiskola utánpótlás csapatainál tevékenykedő szakember haladéktalanul nekiállt az új keret kialakításának:

Nagyon örültem a megkeresésnek, hiszen ős-kecskeméti vagyok. Most kinyílt egy ajtó, amire remek lehetőségként tekintek, még úgy is, hogy egyelőre nem terveztem, hogy felnőtt csapat edzője legyek. A vezetőség által felvázolt elképzelés szerint fiatal, erősen kecskeméti kötődésű csapatunk lesz, a felnőtt- és utánpótlás gárda között korban nem lesz nagy szakadék, így örömmel vállalom a kihívást! Haladéktalanul munkához láttam, zajlanak a tárgyalások, amint lesz érdemi fejlemény, arról beszámolunk. Most mindenki szusszan egyet a küzdelmes év után, aztán július közepén nekilátunk és elkezdődik az edzésmunka!” – nyilatkozta Bíró-Kisjuhász Petra.

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: Kecskemeti NKSE

Oszd meg ezt a hírt!