Újabb sima győzelem, ezúttal a Vasas ellen

Vasárnap este fontos bajnoki találkozó várt a kecskeméti női kézilabdázókra. Varga József tanítványai a fővárosba látogattak, ahol a Vasas gárdájával csaptak össze. A találkozón már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát a KNKSE, a vége 23-30 lett.

A két csapat őszi mérkőzése nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük, hiszen a Vasas hétgólos győzelmet aratott a Messzi István Sportcsarnokban.

A vasárnapi összecsapás kifejezetten fontos találkozónak ígérkezett mind a két együttes számára, hiszen a tabellán mindössze két ponttal előzték meg a budapestiek 7. helyen álló csapatunkat a mérkőzést megelőzően.

Rögtön a kezdést követően óriási mezőnyfölényt alakítottak ki lányaink. A Vasas, csak úgy, mint az előző fordulóban Szegeden, most is nagyon beragadt a kezdésnél. Pénzes Lauráéknak sikerült kihasználni a budapestiek hibáit, és már az első félidőben eldöntötték a találkozót, ugyanis több mint 10 gólos, 9-21-es előnnyel vonulhattak félidőre.

Csoda kellett volna a feltámadáshoz és az esetleges fordításhoz a Vasas gárdájának, ami el is maradt. A játék viszont kiegyenlítettebbé vált, de a fővárosiak számára ledolgozhatatlannak bizonyult a hátrányuk. A Kecskemétnek még az is belefért, hogy a második játékrészben mindössze 9 gólt szerezzenek, mint ahogyan tette azt a Vasas az első felvonásban. A kidolgozott előnyével tökéletesen gazdálkodott a KNKSE, és 23-30-as magabiztos győzelmet aratott idegenben.

Sikerével a kecskemétiek pontszámban beérték a Vasast a tabellán.

Varga József, a KNKSE vezetőedzője így értékelte a találkozót: „Voltak pillanatok a mérkőzésen, amikor az ellenfél nyitott védekezése megzavart bennünket. Ilyenkor hoztunk rossz döntéseket, de ezt kiküszöböltük, és igazi csapatként harcoltunk. A kapusteljesítményünk Dobó Mónika révén fantasztikus volt, illetve támadásban és védekezésben is jó teljesítményt nyújtottunk. Összességében nagyon elégedett vagyok, megérdemelte a csapatom a sikert!”

Vasas SC – Kecskeméti NKSE 23-30 (9-21)

Női kézilabda NB I/B. Keleti-csoport, 13. forduló

Budapest, Elektromos Sportcsarnok

Vezette: Marton, Szabó E.

 

KNKSE: Dajka 9 (2), Karacs 5, Pénzes 5 (1), Kaiser 5, Kocsis 3, Hárs 1, Gulyás 1, Orell 1

 

Kiállítások: 4 perc, illetve 14 perc

Hétméteresek: 2/1, illetve 3/3

 

Hír megosztása:
fb-share-icon

Szerző: KNKSE

Oszd meg ezt a hírt!